Jedno razmišljanje

Jedno razmišljanje od 29. studenoga 2020.

Skoro 6 godina kukuričem da je eliti plan do 2020. uvesti obvezu cijepljenja za sve, odnosno i odrasle.

Postoji elita koja upravlja svijetom. To su oni koji svijet smatraju svojinom, nešto što im valjda po krvnoj liniji pripada.

Mi smo mali minioni, moderni robovi koji crnče za mrvice nadnice. Za kvadrat u koji stane čitav naš život. Kvadrat za koji plaćaš porez na vodu, struju, nebo, sunce, zrak… E pa sad će vas lijepo izvlastiti i iz tog kvadrata koji ćete im vi rado poklonit, a za minimalni socijalni dohodak zauzvrat.

Luda ja?!

Ooo da, ova naknada od 4000 kn što je daju zauzvrat, jer su vam zatvorili posao uopće nije to. U pravu ste, to nije to! To je samo generalna proba. Mislim da smo spremni za glavnu predstavu. Uskoro, strpite se još samo malo.

Pomislio bi čovjek da će se danas na Rivi naći svi oni nezadovoljni novim mjerama. Nezadovoljni što im se oduzima pravo na rad, pravo na život. Svi oni koji su od jučer do danas ostali bez posla… Ali vidim da je dno još daleko, 4000 kn kupilo je šutnju do daljnjeg.

I taaako, dok ubrzano i glatko klizimo u potpuni “lockdown”, a bez da ga se tako nazove, ljudi predaju svoja prava olako, za siću. Trebamo valjda biti sretni što nam i to nude?! Uzimaju ti život, a ti zahvaljuješ velikom gospodaru što ti se smilovao i nije ti vrat pritegao do kraja. Udahni još malo između dva stiska, sljedeći će biti pinku jači, al ne brini, naviknut ćeš se i na to, i opet ćeš zahvaljivati na kratkom udahu dok lagano plaviš…

Shvatila sam mnogo toga u zadnje vrijeme. Između ostalog, i ono što oduvijek znam – ne možeš promijeniti druge već samo sebe – dobilo je neku sasvim drugu dimenziju. Vječiti altruist osjetljiv na nepravdu, lagano uviđam drugu stranu ove krilatice. Novi smisao koji nerado priznajem, jer se nekako kosi s empatom u meni. Ali tu je braćo mila!

Naša poimanja svijeta dijametralno su suprotna.

Dok vi vidite bijelo – ja vidim crno!

Dok ja vičem hoće – vi govorite da neće!

Dok ja već 6 g. vičem da će do 2020. uvesti obvezu cijepljenja za sve – vi govorite da neće!

Dok ja već 20 g. vičem da postoji plan da nas obesprave i uzmu nam svu privatnu imovinu – vi govorite da nije tako.

Dok ja vičem da nam je voda privatizirana, zrak zagađen, hrana patentirana, da se plan sprovodi sustavno i sigurno – vi govorite da nije tako.

Dok ja vičem kako uskoro nećete moći kupiti, prodati, raditi i putovati bez covid (certificate of vaccination identification) putovnice – vi govorite da hoćemo.

Uviđam da među nama postoji jaz koji će do kraja postati nepremostiv!

A vi braćo i sestre, pripremajte lomače za nas koji vičemo, jer vas naša buka ometa od srljanja prema totalitarizmu zakamufliranom u religiju humanizma. Umirujte si savjest: humanizam, humanizam, humanizam…

Prestajem vikati, govorim normalnim tonom, onima koji čuju i dok pogledom pričam.

#DaSeNeZaboravi

rekli smo vam

T.P.