Papa: Marksisti i kršćani imaju zajedničku misiju

Bergoglio sa svojim izjavama i postupcima ne prestaje šokirati javnost i vjernike. Nakon potpunog prihvaćanja i podupiranja zločinačke sprege farma kartela s vlastima, s famoznom izjavom „cijepljenje je čin ljubavi“, potpunog prihvaćanja lažnog klimatskog narativa, te nakon skandaloznih blagoslova istospolnih parova, evo ga sad istupa u pravoj ljevičarskoj maniri.

Kao da slušamo Sorosa ili Klausa Schwaba, za očekivati je da i Bergoglio negdje drži sliku Lenjina na počasnom mjestu kao i Schwab. Spominje li ovaj čovjek ikad Krista? Ah da, spomenuo ga je kad je objašnjavao da ne zna zašto je Bog dopustio da mu Sin umre na križu.

Doista je preslabo za ovog čovjeka reći da je anti-papa, je odabrao jako loš put koji je u potpunoj suprotnosti s Bogom.

VATIKAN – Papa Franjo želi “hrabrost da se izađe iz okvira” i otvaranje u dijalogu za “nove putove“. Kršćani kao i socijalisti, marksisti i komunisti imaju zajedničku misiju, rekao je Papa navodeći primjere iz prakse.

Papa Franjo potaknuo je marksističko-kršćansku dijalošku skupinu Dialop na zajednički rad za ugrožene i protiv korupcije i zlouporabe moći. Kršćani kao i socijalisti, marksisti i komunisti trebaju graditi “bolju, bratsku budućnost” za svijet podijeljen ratovima i polarizacijom, rekao je Franjo u srijedu na primanju u Vatikanu. Rekao je da je važno prevladati krute pristupe koji izazivaju podjele, voditi sporove otvorenog srca i slušati jedni druge ne isključujući nikoga na političkoj, društvenoj ili vjerskoj osnovi.

“Ne dopustite da financije i tržište diktiraju zakon”, pozvao je Papa svoje goste. Ne trebaju prestati sanjati o boljem svijetu, u kojem se podržavaju ideali kao što su sloboda, jednakost, dostojanstvo i bratstvo; ti ideali su za čovječanstvo »ogledalo božjeg sna«.

Papa je zaželio “hrabrost da se izađe izvan okvira”, kao i otvorenost u dijalogu za “nove putove“. Punu pozornost treba posvetiti slabijima: siromašnima, nezaposlenima, beskućnicima, migrantima, izrabljivanima i svima onima koji su marginalizirani kulturom odbacivanja. Suočavanje s njima mjerilo je jedne civilizacije. Velike diktature poput nacionalsocijalizma odbacile su i čak ubile upravo te skupine, podsjetio je Franjo.

Služba za narod

Kako bi se postigla solidarnost i pravednost, sustavi nejednakosti moraju se pročistiti u svojim namjerama, “i kroz radikalne promjene perspektive u raspodjeli izazova i resursa među ljudima i narodima”, zahtijevao je papa Franjo. Njegovo stvaralaštvo mora biti stavljeno u službu humanijeg društva.

Dijaloška platforma “Dialop” posvećena je dijalogu između kršćana i socijalista ili marksista. Zajedno s obrazovnim ustanovama članovi se bave socijalnom etikom i ekologijom, spajajući marksističke ideje i katolički socijalni nauk. Početni poticaj za to dao je susret pape Franje i budućeg grčkog premijera Alexisa Tsiprasa 2014. godine.

Tijekom audijencije platforma je Papi predstavila svoje aktivnosti u proteklih deset godina, od kojih su neke podržale i vatikanske kulturne i obrazovne vlasti. Bio je to “prekrasan program”, pohvalio ga je Franjo. Među 15 sudionika bile su Luisa Sello iz Focolare pokreta iz Beča i Cornelia Hildebrandt iz Berlina, koja je i supredsjednica mreže “transform!europe”. (KNA)

 

Izvor:

https://english.katholisch.de/artikel/50230-pope-marxists-and-christians-have-a-common-mission