kopitom u glavu

Postizborno Kopito: Kakva svinja takva mast

Gasi svjetla, trni glazbu, motaj kablove, nosi te vreće sa smećem… Nek zadnji koji izađe iz Hrvatske zatvori vrata. Predstava je gotova, pomislili biste, odlazi cirkus iz našeg malog grada. Ali nije. Prošli su izbori, ali cirkus ostaje trajno. Samo će se za dvadesetak godina izvoditi na nepalskom jeziku.

Vama ovcama su izbori možda gotovi, ali u centralnom komitetu je bitka do zadnje kapi krvi, do zadnjeg ustavnog suca. Desni HDZ i lijevi HDZ u borbi za mini-HDZ. Čiji je obavještajni krug jači, čiji su mediji uvjerljiviji, ko će bolje potkupiti ili ucijeniti treću opciju, novu udavaču, kako bi stekao privilegiju obeščastiti je do kraja. Ona se crveni, sramežljivo smješka i gleda ispod oka dok je desni snube da im se pridruži na vlasti. I pomogne im da unište sve do kraja. Lijevi je pozivaju da ispuni izrečeno… ono, korupcijska hobotnica, lopovluk i to… oni bi nove izbore, nova pravila, mijenjali bi zakone, jer su izgubili pa im je krivo što neće oni biti ti koji će uništit sve do kraja. Stvarno su se bili ponadali da je njihov red da opće s hrvatskim narodom.

Znaš onaj osjećaj kad sve znaš unaprijed pa se ipak razočaraš kad se dogodi. Ne znam koji bi me ishod izbora zadovoljio. Vjerojatno nijedan. Više sam to vidio kao priliku da bolje spoznam livadu po kojoj pasem i da se bolje samospoznam. Pogled u ogledalo kaže da sam i dalje magarčina.

Jako je teško pogoditi da će se ubrzo obznaniti da Imovinski pokret ulazi u vlast kao treća opcija, kako su to tajanstveni režiseri predvidjeli i otpočetka najavljivali. Puna Hrvatska proroka, a država nam sletjela s ceste u zavoju… kako to, kako to…

Pa šta ako su rekli da neće s njima? Pa šta ako su se šamarali epitetima i nabacivali optužbama? Korumpirani, ovakvi onakvi, mi kužimo agendu, nećemo s njima… Pa šta ako su povukli cijeli niz sanjara, idealista i aktivista u HDZ-ov bazen i svoj bezdan, stavivši ljude kao Biloglav, Jurčević, Bartulica na liste, prigrlivši Dučea i ekipu? Politika je umjetnost mogućeg. Stvarno ste mislili da će ispuniti to što su govorili? Ovi što jedno misle, drugo govore, a treće rade? Pa iz aviona se vidjelo da bi neki od njih dali svoju pozadinu za vlast. Samorazumljivo je da se nekakav kokošar iz Imovinskog pokreta sljubi s nekakvim kokošarom iz desnog krila partije. Izdancima HDZ-a je prirodno otimati s desnicom na srcu i suzom uz himnu. Jednostavno se ne vide kako kradedu uz Bandijeru rosu.

Lijepo je vidjeti sladak osmjeh na licu Lepog Maria, štovatelja Makijavelija i Sun Tzua. Čovjek lebdi metar iznad zemlje i uši mu se crvene: uspio je s Penavom i ekipom što nije bio uspio sa Škorom, biti jezičac na vagi. Zašto bi uopće trošio vrijeme na razgovor sa lijevicom? I šta sad oće ti MOSTovci koji su cvilili ko curice dok smo ih tukli nogom ispod stola? Sad kad sam na vrhu, sad su se sjetili ponizno mi se klanjati nudeći nekakav ideološki moratorij koji uključuje, ali se ne ograničava na izmjenu izbornog sustava, smjenu ravnatelja HRT-a, vađenje sakrivenih spisa iz DORH-a i USKOK-a… pa onda na nove poštenije izbore.

I tak, uz malo bacanja magle oko Zokijevog kršenja Ustava slaže se nova vlast. Svjetla se pale, pobjednici si daju haj fajf.

Idemo dalje za iste pare… Mi  magarci smo sretni: antiglobalisti ulaze u Vladu, jedva čekam vidjeti kako će budući ministar gospodarstva ili zaštite okoliša i energetike gospodin Mario Radić iskakati iz paštete i svih medija sa antiglobalističkim temama koje jako dobro poznaje i na kojima je njegova stranka dobila jako puno glasova: zaštitit ćemo gotovinu, CO2 je prevara, klimatske promjene nisu uzrokovali Hrvati, stajemo na granicu u obranu od ilegalnih migranata, raskrinkavamo organizatore chemtrailova, otkrivamo posljedice cjepiva, smijemo se woke pokretu u lice, idu pare i pare u fondove i akcije za vraćanje Hrvata u Hrvatsku, za obitelj i život, protiv abortusa i eutanazije… očekujem da će taj obični ponizni član predsjedništva DP-a koji ima jednaku moć kao i ostali članovi predsjedništva DP-a, koje jedino može odlučivati o svemu bitnome u DP-u, a ne predsjednik Penava, raditi sve što je obećao  da će raditi… Siguran sam da hoće.

Da ne duljim, nisam puno očekivao od izbora. To je trećerazredni oblik utjecaja običnog čovjeka na zajednicu u kojoj živi. Mi smo nekoliko svjetlosnih godina iza onih koji oblikuju rezultate izbora pa ne možemo niti puno utjec… Aaa ljudi moji šta je ovo? Je li to moguće? Gledam malo nove Sabornike. Jel vidiš ti hrvatski narode šta si napravio? Jel gledate vi Hrvati šta zaokružujete? Razumijem, boli vas ona stvar: nit pratite Sabor nit vas briga tko je na vlasti. Ali šta ćemo mi koji pratimo?

Ko će još četiri godine slušati Zeku nos ti posran Zekanovića? Ili Krešu Blaupunkt Beljaka? Ili Mrak Sunja sve ih procijepite Taritaš? Ima ih još koliko hoćeš da ih sad sve ne nabrajam…

Okej, pali smo na ovom testu, ali ništa nije gotovo. Završio bih optimistično s riječima Enia Meštrovića:

“Ričard (Nezavisni) je jači čovik od mene i on će reći: Nismo uspjeli Hrvatskoj uzesti neke pare i mi iđemo za sedam dana na natjecanje za Europski parlament.”

 

IĐEMO, IĐEMO!!!

VI ARE GOING!!!

#kopitomUglavu