Christine Anderson

Ursula ima u meni doživotnog neprijatelja!

Christine Anderson, EU zastupnica, govori o tome kako su Europska komisija i Ursula von der Leyen počinili neviđeni skandal odbivši javno objaviti ugovore s proizvođačima cjepiva. U međuvremenu su na svjetlo dana izašli ugovori koji nisu zacrnjeni, no, EK poriče autentičnost istih.

Ugovor s Južnoafričkom Republikom je službeno morao biti objavljen, jer je sudac tako tražio, i tu se, između ostaloga, može vidjeti da je JAR platila puno veće cijene u odnosu na druge zemlje.

Christine kaže da je ovo odbijanje objave ugovora, kao i Ursulih SMS-ova s direktorom Pfizera, izraz krajnjeg prijezira prema državama članicama i njihovim građanima. Jer, tko je sve to platio?

Mi, građani, mi smo platili i istraživanje i proizvodnju i isporuku tih spasonosnih takozvanih cjepiva. Sad ćemo plaćati i štete koje su ti mRNA proizvodi prouzročili našim sugrađanima.
Prema ugovoru, države su obvezne osloboditi od odgovornosti proizvođače cjepiva, te će tako teret isplate ozlijeđenima opet pasti na leđa poreznih obveznika.

Christine kaže kako su zastupnici prošle godine prije Božića dobili priliku da vide ugovore, ali pod nevjerojatnim uvjetima.
Naime, smjeli su ući u prostoriju bez olovke i papira, morali su predati mobitele, te potpisati sporazum o povjerenju kojim jamče da neće o detaljima ugovora govoriti u javnosti.

Čovjek se mora zapitati – što je u tim ugovorima da se čuvaju kao do sad ni jedan drugi ugovor? To su proizvodi koji su ubrizgani u milijarde ljudi, mi smo ih platili, i sad nitko ne smije vidjeti što smo to kupili? I to nije nikome ni malo sumnjivo?

Christine kaže da se radi o najvećem skandalu u povijesti te da ona neće prestati inzistirati na odgovorima.

Ursula ima u meni doživotnog neprijatelja!“