zelena energija

Zelena energija je marketinška glupost!

Zelena energija – marketinška glupost. U ovom videu novinar Project Veritas-a James Lalino razgovara s Clark Fangmeier-om, izvršnim direktorom Siemens Energy. Nesretni Clark ne zna da ga snima skrivena kamera i potpuno otvoreno govori o prijevari s takozvanom „zelenom energijom“, koja se krije pod kraticom ESG – okolišno, socijalno i korporativno upravljanje. Poduzeća se moraju pridržavati ESG pravila kako bi bili ekološki prihvatljivi, održivi, kako bi spasili planet… i sve ostale floskule koje se uobičajeno vežu uz ovu notornu prijevaru.

Fangmeier jasno govori da su to sve marketinške gluposti koje se izgovaraju za javnost, ali da u stvarnosti ni jedna tvrtka ne može raditi po tim pravilima. Doslovno kaže: “Tvrtka koja odluči da će raditi po ESG-u, da će biti ekološki prihvatljiva – to možete zaboraviti, za direktora je to karta u jednom smjeru, jer će početi gubiti novac i dobit će otkaz.“

Zelena energija je marketinška glupost!

Razgovaraju i o Zakonu o smanjenju inflacije, i tu je stvarna situacija suprotna od one koja se u javnosti prikazuje. Zakon ne pomaže smanjenju inflacije, nego ju upravo uzrokuje, jer se troši hrpa novaca. No, Clark je tu zadovoljan, kaže da njima zapravo Zakon pomaže da više zarade i da imaju koristi od njega.

Pretpostavljamo da Clark nije dugo nakon ovog videa ostao zaposlenik Siemens Energy-a, jer kako je i sam rekao, u javnosti se pričaju marketinške gluposti, a ne istina, koju je on ovdje izgovorio.