O inicijativi

Inicijativa građana “Slobodni zajedno” koja okuplja slobodne ljude diljem Lijepe Naše!

Brojne skupine angažiranih građana spontano se formiraju i okupljaju diljem Lijepe Naše kako bi se suprotstavili protuzakonitom i neustavnom pokušaju uvođenja nadnaravnih identifikacijskih dokumenata (tzv. „Covid putovnica“) i osigurali da se takvi nezakoniti pokušaji više nikad ne ponove; te kako bi se suprotstavili provođenju prisilnog medicinskog eksperimenta nad zdravom populacijom, a posebice nad najranjivijima – djecom.
Uslijed izostanka argumentirane rasprave u medijskom javnom prostoru te nesposobnosti i nezainteresiranostI obnašatelja vlasti da osjeti bilo naroda: samoorganiziranje i umrežavanje se nameće kao jedini moguć oblik samopomoći.

Sa namjerom da gore navedeni spontani angažman postane prepoznat, koordiniran i djelotvoran; napor prihvaćamo s entuzijazmom ohrabreni istinom da postoji moć u velikom broju pojedinaca koji djeluju zajedno na strani dobra.

Želimo da taj spontani angažman postane prepoznat, djelotvoran i koordiniran; a da pri tom ostane lišen političkih, vjerskih, diskriminacijskih, nasilnih ili protupravnih konotacija i primisli.

Većina tih skupina nakon spontanog angažmana ostaje rascjepkana i neorganizirana pa ne uspijevaju iskoristiti nadmoć velikog broja pojedinaca kroz zajedništvo na državnoj razini.

Prepoznajemo hitnu potrebu okrupnjavanja fragmentiranih skupina zabrinutih građana diljem Hrvatske u cjelinu koja ima resurse, dobro je koordinirana i potaknuta snažnim djelovanjem u cijeloj državi.

Namjera nam je poslužiti i kao katalizator za slične inicijative koje vode najučinkovitije skupine na Svijetu; kroz napore ujedinjenja i želju da se primjenjuju najbolje strategije.

Mi smo skupina zabrinutih ljudi, roditelja, samaca, studenata, intelektualaca, radnika – slobodnih građana svih društvenih kategorija ove zemlje koji ne dopuštaju otimanje i negiranje Ustavom zajamčenih i rođenjem stečenih prava.

Takvi smo se međusobno prepoznali i upoznali pa slijedom toga i okupili u inicijativi „Slobodni – zajedno!“, kako bi se usmjerenim djelovanjem obranili protiv prisilnog cijepljenja zdravih ljudi – djece i odraslih.

Zajedništvo

Gradimo zajednicu angažiranih pojedinaca koju ne zanimaju niti ometaju umjetno stvorene i nametnute podjele. Umjesto toga, predani smo putu na kojem nas vode integritet, briga jednih za druge i racionalan zdrav razum utemeljen na svim javno dostupnim dokazima i provjerenim informacijama.

Raznolikost

Ova inicijativa tvori mozaik promišljenih građana svih društvenih kategorija – bez isključivosti; koji dijele jedan zajednički cilj: zaštitu sve djece i slobodu izbora pojedinca.

Pravo na izbor

Protiv smo kršenja međunarodno priznatih prava djeteta i čovjeka te se zalažemo za poštivanje Ustavo-pravnog poretka, kao i ostalih pozitivnih primjera očuvanja ljudskog života.
Za slobodu smo spremni ustati, reći ne i oduprijeti se tlačitelju.

Sloboda

Borimo se za slobodu izbora, tako su i neki od nas primili i/ili primaju anti-virusne pripravke. Međutim, mi se zalažemo za slobodu izbora pojedinca te za slobodu izbora roditelja u zdravstvenoj skrbi djeteta pa se u ovoj inicijativi zalažemo i za djecu bez roditeljske skrbi.

Djeca

Prisiljavanje djece da postanu ljudski štit – pa i uz pretpostavku statistički nultog rizika; samo zato kako bi se odrasli (i zdravi i bolesni) osjećali sigurnije je degradacija humanosti i etičnosti bez presedana od postojanja čovjeka i želimo to zaustaviti pod svaku cijenu.
Nikada u povijesti čovječanstva nismo doveli djecu u opasnost kako bismo zaštitili odrasle.

“Sloboda nije kad čovjek čini sve što želi, nego kad ne mora činiti ono što ne želi.”