ANKETA: Klimatski slom počeo: Jesmo li prešli točku s koje nema povratka?

Posljednja tri mjeseca najtoplija su dosad zabilježena, objavila je Svjetska meteorološka organizacija. Prosječna temperatura od lipnja do kolovoza iznosila je 16,77 Celzijevih stupnjeva, znatno više od prethodnog rekorda od 16,48 stupnjeva iz 2019. Istodobno, kolovoz je bio najtopliji mjesec u godini, jedan i pol stupanj topliji od predindustrijskog prosjeka. U kolovozu su zabilježene i najveće globalne prosječne mjesečne temperature površine mora od 20,98 Celzijevih stupnjeva. Glavni tajnik UN-a rekao je da je “klimatski slom” počeo.

I dok svijetom haraju oluje, bjesne šumski požari i obaraju se temperaturni rekordi, s vrha UN-a stiže upozorenje – Zemlja doživljava “klimatski slom”.

– Vrijeme je da prekinemo svoju ovisnost o fosilnim gorivima i uložimo u pravednu tranziciju. Moramo vidjeti vjerodostojne planove kako prestati upotrebljavati ugljen do 2030. za zemlje OECD-a i do 2040. za ostatak svijeta, rekao je Antonio Guterres.

Svjetska meteorološka organizacija opisala je kolovoz kao najtopliji osmi mjesec u povijesti.

– Zemlja je upravo imala najtoplije tromjesečno razdoblje u povijesti s temperaturom površine mora bez presedana i ekstremnim vremenskim uvjetima, rekla je Clare Nullis, glasnogovornica WMO-a.

Količina ideološkog smeća kojeg nam dnevno servira naša režimska državna televizija (koju smo prisiljeni plaćati) je odavno prešla granice podnošenja. S lažima i dezinformacijama u covid operaciji su se posebno istaknuli i bili su vrlo vjerodostojni u tome da po pitanju covida nisu ni jednom pružili točnu i ispravnu informaciju. To su savršeno odradili, a nastavljaju ponosno i dalje s jesenskim programom u kojem nude ažurirane verzije novih strahova i varijanti. No, suluda klimatska ideologija im je očito jako draga, sudeći po ovom neprobavljivom članku.

#KlimatskePrijevare
#StopKlimatskomAlarmizmu

https://vijesti.hrt.hr/svijet/posljednja-tri-mjeseca-najtoplija-dosad-11017281