Britanski Telegraph piše: Ministri su imali ‘jezovitu’ tajnu jedinicu za suzbijanje neslaganja oko zaključavanja

Kritičari Covid restrikcija bili su na meti tima za borbu protiv dezinformacija koji se nalazi u srcu same britanske vlade.
Tajnovita vladina jedinica radila je s društvenim medijima u pokušaju da ograniči raspravu o kontroverznim politikama karantene tijekom pandemije, otkriva The Telegraph.

Jedinicu za suzbijanje dezinformacija (CDU) uspostavili su ministri kako bi se uhvatili u koštac s navodnim domaćim “prijetnjama”, a korištena je za ciljanje onih koji su kritični prema karantenama i koji su dovodili u pitanje masovno cijepljenje djece.
BBC je također sudjelovao na tajnim sastancima vladinog političkog foruma koji se bavio takozvanim dezinformacijama.

U petak (02.06.) su parlamentarni zastupnici i borci za slobodu govora osudili otkrića kao “doista zastrašujuća” i “oruđe za cenzuru britanskih građana” slično onima Komunističke partije Kine.
Velik dio Vladinog šireg rada na dezinformacijama obavijen je velom tajne iz razloga “nacionalne sigurnosti”. Veliki dijelovi službenih dokumenata još uvijek su redigirani.

Kao i CDU, Vlada je upravljala Jedinicom za brzi odgovor (RRU) u Uredu vlade koja je na internetu tražila sadržaj koji je smatrala dezinformacijom. CDU, koji još uvijek djeluje, u sklopu je Odjela za kulturu, medije i sport (DCMS).
Odjel ima status “pouzdanog označavača” u društvenim medijima, uključujući Facebook i Twitter, što znači da se zahtjevi za uklanjanje sadržaja brzo razmatraju.

Orwellova 1984-ta je ništa u usporedbi sa dosezima moderne cenzure i kontrole ljude u takozvanim demokracijama. Jer, ovo što smo doživjeli i proživjeli u zadnje tri godine i što se očito još i dalje nastavlja i pogoršava, to nema nikakve veze s demokracijom. „Novo normalno“ je zapravo totalitarizam i diktatura neizabranih pojedinaca kojima nacionalne vlade služe samo kao puki izvršitelji njihove agende.

https://www.msn.com/en-us/news/world/exclusive-ministers-had-chilling-secret-unit-to-curb-lockdown-dissent/ar-AA1c3rVR