sloboda medija

Cenzura i kontrola medija u ime slobode medija

Novinari britanskog UK Column u ovom prilogu razgovaraju o europskom „zakonu o slobodi medija“ koji je predložila Europska komisija prije godinu dana i koji se prikazuje kao pokušaj promicanja neovisnosti i pluralizma medija. No, European Freedom Media Act je upravo suprotno. – Cenzura i kontrola medija.

Neovisna novinarka Taylor Hudak napisala je za Children’s Health Defense Europe opsežan i detaljan članak (link na dnu) pojašnjavajući o čemu se zapravo radi. Naslov članka je „Centraliziranje kontrole informacija“.

Usvajanjem tog notornog zakona o cenzuri i kontroli medija, Europska komisija će uspostaviti odbor, takozvani Europski odbor za medijske usluge. Taj odbor će imati ovlasti provjeravati pružatelje medijskih usluga u Europskoj uniji i pitati ih „kako provodite propise za cenzuru, te imate li kodeks ponašanja za stvari koje ne volimo i koje želimo cenzurirati“. Da, doslovno tako.

Svaki pružatelj medijskih usluga bi bio obavezan, prije učitavanja svog sadržaja na velike platforme poput Youtube-a, Rumble, TikTok-a…, potvrditi da su urednički neovisni i da imaju određenu shemu samocenzure.

Drugim riječima, svim alternativnim medijima u Europskoj uniji je odzvonilo. Ovo je vrlo jasno i nedvosmisleno, uvodi se cenzura i kontrola medija u ime slobode medija. Orwellova 1984. je nastupila – laž je istina, rat je mir, a vlast sve radi za naše dobro. Žele se osigurati da istinite informacije ne dolaze do ljudi kako bi mogli provesti sve daljnje korake agende.

I sve će biti po zakonu, baš kako je sve bilo po zakonu u predratnoj Njemačkoj.

Članak Taylor Hudak:
https://childrenshealthdefense.eu/eu-affairs/centralizing-information-control-inside-the-eus-latest-proposal-to-censor-the-media/