Cijepanje cjepivom

CIJEPANJE CJEPIVOM
DUALNOST
PODJELA MIŠLJENJA O BENEFITU I ŠTETNOSTI

Zbog važnosti teme prenosimo s Facebooka post dr.sc. Danijela Grgičina (vidi na facebooku).

Nakon porođajnih muka sretno je i moj prvijenac ugledao svijetlo dana. Prvo bi htio jasno naglasiti da moj prvijenac ne govori niti malo o koroni i da je korijen njegovog nastanka mnogo prije korone. Zapravo upravo to mi i je pomoglo da već početkom 2020 uvidim da je medijsko izvještavanje o novom virusu neobjektivno. I o tome sam puno pisao na faceboku. Ali ta tema je nekako pogurala u drugi plan pedijatrijska cjepiva. Zapravo medijsko izvještavanje o koroni je sve druge teme poguralo u drugi plan. Mnogi ljudi su uvidjeli da medijsko prezentiranje korona cjepiva nije bilo objektivno.

Mislite li da je medijsko prezentiranje pedijatrijskih cjepiva objektivno?

OVO NIJE KNJIGA O KORONI

Tijekom dugogodišnjeg istraživanja pedijatrijskih cjepiva uvidio sam da ono što se prezentira javnosti je u raskoraku sa onim što znanstvena istraživanja pokazuju.

Uviđanje razmjera tog raskoraka mi je svakim danom bilo sve jasnije. Između ostaloga, bližilo se vrijeme kada ću postati roditelj i postavio sam si pitanje hoće li moje dijete primiti BCG cjepivo odmah par dana nakon rođenja.

Kriterij za odluku oko primanja cjepiva je bio odgovoriti sebi na pitanje da li je BCG cjepivo spasilo ili usmrtilo više djece.

Nakon toga na red je došlo odgovoriti si na to pitanje za cjepivo koje HZJZ preporuča/obvezuje bebe stare 2, 4 i 6. mjeseci.

Logičan slijed nakon toga je odgovoriti si na to pitanje za ono cjepivo koje je u HZJZovom kalendaru za djecu staru 12 i 24 mjeseca. I odgovorio sam si na ta pitanja. U knjizi se iznose službeni podaci koji daju odgovor na ta pitanja. I za svaki taj podatak je dana referenca i do svakog tog službenog podatka možete doći iz udobnosti vlastitog doma putem interneta i provjeriti točnost podataka koje iznosim. I volio bi da što više vas provjeri podatke koje iznosim, jer bi volio da sam napravio pogrešku u njihovom razumijevanju.

Ti podaci su vam osim u knjizi dostupni na web stranici. https://www.omegalan.info/grgicin-cjepiva/

Knjigu možete nabaviti https://www.omegalan.info/…/cijepanje-cjepivom-dualnost/https://www.ljevak.hr/13843-dr-sc-danijel-grgicin

Za informacije o knjizi možete se i meni obratiti.

Još jednom želim naglasiti da ovo nije knjiga o koroni

dr.sc. Danijel Grgičin