Dajemo vam otkaz – prosvjed

Izdali ste Hrvatsku!

ZAGREB TRG ŽRTAVA FAŠIZMA 10. RUJNA 2022.

Pokrali ste sve što se pokrasti moglo – nije vam bilo dosta. Uništili ste ekonomiju, poljoprivredu i prodali Kunu – nije vam bilo dosta. Raselili ste nam djecu diljem svijeta – nije vam bilo dosta. Ukrali ste nam život, sadašnjost, budućnost i domovinu – i još vam nije dosta. Opljačkali ste imovinu hrvatskog naroda, a govorite kako MI moramo stegnuti remen.

Sada MI kažemo DOSTA JE!

Izdali ste Hrvatsku!

DAJEMO VAM OTKAZ

Objava za medije

Poštovani,

Pokret Slobodni zajedno je organizator prosvjednog skupa koji je održan 10.9.2022. na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu pod nazivom “Dajemo vam otkaz”. Skup je okupio nekoliko tisuća prosvjednika, a okupljenima su se obratili govornici te predstavnici udruga i organizacija koje su članice pokreta:

Skup je započeo hrvatskom himnom koju je “a capella” izveo splitski pjevač Igor Cukrov, a potom su govornici redom iskazali svoje nezadovoljstvo postupcima premijera i vlade kao i ostalih pripadnika HDZ-a, koji su uključeni u kriminalne aktivnosti kojima se bezočno krade i nanosi šteta vlastitom narodu.

Nakon dva sata programa prosvjed je završio emitiranjem legendarnog govora Vlade Gotovca ispred zgrade 5. vojne oblasti 1991. u Zagrebu. Zbog medijskih izvještaja kako je na ovom skupu uhićena osoba koja je kod sebe imala molotovljev koktel i nož, obavještavamo vas kako tijekom skupa osim uobičajenih verbalnih sučeljavanja između okupljenih prosvjednika i novinara nije zabilježen nikakav ozbiljniji incident.

Navodno je nakon završetka programa u blizini održavanja skupa uhićena osoba, ali o spomenutom incidentu kao ni o spomenutoj osobi organizator nema nikakvih saznanja niti je navodni uhićenik na bilo koji način povezan s organizatorom. Napominjemo kako je ovo tek početak i da kriminalcima na vlasti nećemo dati mira.

S poštovanjem,

Slobodni zajedno

VIDEO: Organizatori velikog prosvjeda odgovorili na Plenkovićeve optužbe!
TINA PERIĆ: “Koristi se spinovima kako bi dodatno podijelio Hrvatski narod!”
ANDRIJA KLARIĆ: “Nema argumenata – pa pokušava diskvalificirati sugovornike! To je znak nemoći, Plenković je tašt i arogantan!”
STJEPAN BAJIĆ: “Ja sam student koji je bio onemogućen ući na svoj fakultet, bili smo u pravu i nemamo se što sramiti svoje borbe! Onaj koji se srami svoje borbe, srami se samoga sebe!”


Ovaj je prosvjed solidarna kolektivna akcija u kojoj možemo pokazati razinu osobne demokratičnosti, discipline i odgovornosti za sebe i svoje bližnje. Nemojmo dopustiti da strah nadvlada entuzijazam i sve pozitivno što nosimo u sebi.
Budimo ljudi, budimo jedni uz druge!SA PROSVJEDA “DAJEMO VAM OTKAZ”

Vox populi!!!
Neka se čuje glas okupljenog naroda!!!
Neposredno prije prosvjeda DAJEMO VAM OTKAZ!, održanog 10. rujna na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, prosvjednici su naveli razloge svojeg dolaska na prosvjed, te ponudili moguće rješenje.

Snimka cijelog prijenosa sa prosvijednog skupa “Dajemo vam otkaz”

Prosvjednik vs novinar

Himna

Mi se borili oni nas izdali

Galerija

Galerija