digitalna valuta

Digitalna valuta Engleske banke ‘pogođena brigama o privatnosti i državnoj kontroli’

Digitalna valuta – njeno planirano pokretanje središnje banke opterećeno je “velikom zabrinutošću glede privatnosti” i državne kontrole, priznala je jedna od najviših dužnosnica Bank of England. Sarah Breeden, koja će postati zamjenica guvernera Banke zadužena za digitalnu funtu, upozorila je kako je savjetovanje u vezi s lansiranjem valute naišlo na skepsu javnosti oko toga hoće li Ministarstvo financija ili banka moći pratiti financijske transakcije ljudi.

Banka i riznica savjetuju se o stvaranju digitalne funte, s ciljem donošenja konačne odluke o tome hoće li nastaviti s projektom do 2025. i uvesti valutu prije kraja desetljeća.

“Ono što trebamo učiniti s Ministarstvom financija i Parlamentom jest uvjeriti javnost o tome kako se neće ugroziti privatnost. Ne smijemo podrazumijevati povjerenje javnosti. Moramo pokazati kako je svaka odluka parlamenta [o privatnosti] prava granica i ona koju ćemo ostvariti”.
Njezini komentari rijetko su priznanje Banke da bi projekt digitalne funte mogao posustati bez šire potpore javnosti.

Pitanje financijske isključenosti posljednjih je mjeseci postalo bitno, a neke javne osobe poput Nigela Faragea, bivšeg britanskog čelnika, tvrde da će digitalne valute središnje banke “dati državi potpunu kontrolu nad našim životima”.

Zabilježeno je više od 50.000 tisuća upita i komentara zabrinutih građana na temu „uvođenje CBDC-a“ i očito je njihova angažiranost urodila plodom. Ključna je ova rečenica: „Njezini komentari rijetko su priznanje Banke da bi projekt digitalne funte mogao posustati bez šire potpore javnosti.“

Ako se dovoljan broj usprotivi uvođenju CBDC-a, a pogotovo ako plaćanje gotovinom postane Ustavom zagarantirano, globalisti ne mogu provesti svoj plan digitalnog porobljavanja!

#StopCBDC
#NeDamoGotovinu

https://archive.ph/Vz36c#selection-853.0-853.79

https://www.thetimes.co.uk/article/bank-of-englands-digital-currency-beset-by-privacy-and-state-control-worries-fdqbnxvg5