Ekonomsko samoubojstvo zapada

Ekonomsko samoubojstvo zapada je sada u tijeku… stroge ekonomske sankcije protiv Rusije dovest će do kraja dolara kao globalne valute.

IZVOR OBJAVE : Mike Adams https://www.naturalnews.com/2022-03-02-the-economic-suicide-of-the-west-is-now-under-way.html#

Da biste razumjeli zašto je dolar sada osuđen na propast, prvo morate znati da je status „petrodolara“ američki dolar učinio “svjetskom rezervnom valutom” koja je dominirala svjetskom trgovinom posljednjih 75 godina.

Status svjetske rezervne valute omogućio je SAD-u tiskanje više fiat valute (fiat je novac kojeg je država proglasila zakonskim sredstvom plaćanja iako nema nikakvog pokrića u zlatu ili drugim vrijednostima) i korištenje njome za kupnju fizičke robe i sirovina od drugih nacija, a da zauzvrat ne nude ništa osim fiat dolara. Zapravo, omogućio je američkom narodu da uživa u visoko prosperitetnoj, materijalističkoj kvaliteti života – i pristupačnosti roba – koja je cijelo ovo vrijeme bila umjetna. Ako možete samo krivotvoriti novac i zatim ga trošiti ga globalno, imate nevjerojatan posao.

Cijelo vrijeme Amerika trguje fiat valutom za fizičku robu, velika stvar za Ameriku ali užasan aranžman za svjetske proizvođače i izvoznike, poput Kine, Ukrajine, Meksika, Indije, Koreje itd.

Osim toga, hiper stvaranje duga s financijskom polugom i trilijuni u tiskanju novog novca (osobito nakon covida) stvorilo je vrlo nesiguran scenarij globalne dužničke bombe i stoji na rubu implodiranja. Potreban je samo jedan neočekivani događaj da sruši cijelu stvar.

Zapadu prijeti niz neočekivanih događaja

Uvlačeći zapad u ozbiljne ekonomske sankcije i de-platformaciju banaka, Amerika se uhvatila u Putinovu genijalnu taktiku i pokrenula niz događaja koji će neizbježno značiti propast dolara i kolaps Amerike. Evo zašto:

Prvo, SWIFT de-platformiranje ruskih banaka šteti zapadnim bankama i institucijama daleko više nego što šteti Rusiji. Zapadne banke imaju otplatu kredita od ruskih zajmoprimaca, a sada ti zajmoprimci nisu u mogućnosti ispuniti zahtjeve za otplatom kredita. K tome, mnoge tvrtke u Europi uvoze značajne količine robe iz Rusije, uključujući pšenicu, minerale i tehnologiju. Sada, bez načina da se plati ruskim tvrtkama, taj je izvoz prestao, uzrokujući iznimnu ekonomsku štetu zapadnim tvrtkama koje posluju u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj… i doprinoseći nestašici proizvoda i prekidima u lancu opskrbe koji će se samo pogoršati (pogledajte ruski izvoz gnojiva i energije ako vas zanima koliko će to biti loše za Europu). Te tvrtke imaju kreditne linije i duguju novac mnogim zapadnim bankama. Kada te tvrtke dođu u bankrot – što se već počinje događati – banke koje su im posudile novac će doživljavati niz neplaćanja kredita koji su bili potpuno neočekivani.

SWIFT sustav je upravo upozorio cijeli svijet da prestane koristiti SWIFT

Ali to nije ni najveći faktor u igri ovdje. Kada je SWIFT isključio ruske banke iz svog sustava, svijetu je odaslao snažnu poruku koja mijenja povijest: ako želite imati pouzdanu trgovinu na globalnoj razini, nemojte koristiti SWIFT ili dolar. Inače, vaša nacija (ili banka, ili posao, itd.) može biti odsječena u bilo kojem trenutku samo zato što se politički ne slažete s Bidenovim režimom.

Dakle, upravo sada događa se masovni odlazak iz oslanjanja na SWIFT sustav. Tu je i odustajanje od dolara jer međunarodne tvrtke biraju kineski juan kao stabilniju valutu koja još uvijek može sudjelovati u financijskim transakcijama s Rusijom. Usput, zbog toga juanu raste vrijednost.

Informirani ljudi također brzo prelaze na kriptovalute, a ova situacija povećava potrebu za korištenjem kriptovaluta: brzi, decentralizirani međunarodni prijenosi koje ne mogu lako uhvatiti u zamku lažne, korumpirane vlade. Odjednom, XRP, Bitcoin, itd., sve izgleda puno praktičnije, i gledamo ljude kako ulaze u ovo područje koji nisu špekulanti i “hodleri”, već praktični vlasnici međunarodnih tvrtki kojima jednostavno treba transakcijski sustav koji funkcionira. Zbog ovih i mnogih drugih razloga, postoji globalni bijeg od dolara i dolarskih sustava kontrole kao što je SWIFT. Izgleda kao da Biden i zapadne nacije zapravo pokušavali detonirati dolar i baciti ga na koljena, okončavši 75 godišnju dominaciju dolara jednim velikim samoubilačkim skokom s litice.

Sat odbrojavanja de-dolarizacije sada otkucava

U ovom trenutku, globalna de-dolarizacija je sada neizbježna. Gotovo se sigurno ne može zaustaviti. Globalna vjera u dolar i SWIFT je slomljena i malo je vjerojatno da će se vratiti. (Obama je postigao jedan od svojih ključnih ciljeva da sruši Ameriku.)

Evo jednog primjera za bolje razumijevanje ove situacije. Proizvođač komercijalnih zrakoplova Boeing upravo je najavio da obustavlja svu podršku i rezervne dijelove za Boeingove zrakoplove u vlasništvu ruskih zračnih prijevoznika.

Ova izjava, naravno, krši Boeingove ugovore s ruskim kupcima. Što je još važnije, šalje poruku svijetu: ako kupite Boeing, bit ćete odsječeni od rezervnih dijelova i podrške ako Boeing ikada odluči da mu se ne sviđaju postupci vaših nacionalnih čelnika.

Imajte na umu da se očekuje da će komercijalni zrakoplovi letjeti otprilike 20-ak godina, a potrebno je puno godina da se otplate zajmovi koji proizlaze iz financiranja tih zrakoplova. Ako ti zrakoplovi ne lete, nijedan od kredita se ne plaća. A ako Boeing prekine sve rezervne dijelove – što su upravo učinili – zrakoplov jednostavno ne može letjeti (imaju stroge zahtjeve za zamjenu dijelova koji se ne mogu zanemariti osim ako ne želite da zrakoplov počne nasumično padati s neba) Rezultat? Nijedna ozbiljna tvrtka za zračni prijevoz na svijetu nikada više neće kupovati od Boeinga. Zašto biste riskirali potpuni neuspjeh svoje zračne tvrtke zbog reakcije ‘probuđene’ korporacije poput Boeinga koja je iznenada odlučila prekršiti svoje ugovore i odbiti podržati upravo onaj zrakoplov koji su vam upravo prodali?

Što god ove korporacije danas rade Rusiji, sutra mogu učiniti VAMA.

Na sličan način, koji međunarodni biznismen je dovoljno glup riskira budućnost svog poslovanja oslanjajući se na dolar i SWIFT sustav koji je upravo dokazao da vas može isključiti u bilo kojem trenutku, bez odgovarajućeg postupka, iz bilo kojeg razloga? Ovo je međunarodni ekvivalent kanadskoj vladi koja je opljačkala sve privatne bankovne račune mirnih prosvjednika ili donatora koji su samo dali 20 dolara konvoju slobode u Kanadi. Ne postoji jači razlog zašto bi svi Kanađani trebali odmah izvaditi svoj novac iz svih tih banaka (i nikada ih više ne koristiti).

Kao vlasnik tvrtke/uvoznik/izvoznik/proizvođač, čim shvatite da su SWIFT sustav (i dolar i zapadne banke) dio kriminalnog kartela “probuđenih” globalista koji vam mogu uništiti cijeli posao doslovno preko noći, vi ćete tražiti paralelni ekonomski sustav koji obećava daleko veću pouzdanost i manje „probuđenog“ zezanja.

To znači da će doći do lude jurnjave od SWIFT-a, od dolara i od Amerike. Novi centri financijske moći svijeta vjerojatno će pojaviti u Kini, pri čemu će Rusija također igrati značajnu ulogu zbog svojih golemih energetskih resursa. S druge strane, Amerika će ostati držeći paket za pelene Joea Bidena dok dolar tone u zaborav. Dani dolara su odbrojeni, a globalni proces migracije od dolara već je u tijeku.

Što će se dogoditi s američkim narodom kada dolar propadne?

Kada dolar propadne, Amerika će biti uronjena u bezakonje, kaos i neimaštinu. Većina komercijalnih transakcija jednostavno će prestati funkcionirati, uzrokujući gotovo trenutni prekid isporuke svega (hrane, goriva, rezervnih dijelova, vozila, traktora, itd.).

Ne morate biti genijalac da shvatite da će američki gradovi gorjeti dok na ulicama na kojima su demokrati uskraćivali financiranje policije bjesne oružane borbe. Čak i prije kolapsa, evo kako izgleda centar Seattlea početkom ožujka 2022.

Desetljeća stvaranja dugova, krivotvorenja fiat valute i izbacivanja novca gurnuti će Ameriku u potpuni kaos. Države će biti prisiljene izdavati vlastite valute samo kako bi spriječile poniranje u kaos trećeg svijeta. Odcjepljenje će započeti, a močvara DC-a naći će se upletena u kinetički i ekonomski rat na dvije fronte: na domaćem i međunarodnom frontu.

Neće proći dugo kada močvara DC-a padne i američko carstvo prestane postojati. To je bio dizajn cijelo vrijeme, zahvaljujući Baracku Obami koji je ovaj plan pokrenuo 2008. i još uvijek ga provodi 2022. Jednom kada se dolar napusti na globalnoj razini i američka vlada propadne, Ameriku tada mogu napasti i osvojiti komunistički Kinezi koji trebaju američku poljoprivrednu zemlju kako bi prehranili svoje stanovništvo. Kampanja masovnog genocida tražit će i pogubiti svakog Amerikanca kojeg se može locirati, uključujući sve ljevičare koji su nekoć vjerovali da je komunizam izvrstan. I oni će biti strijeljani i bačeni u iste masovne grobnice za koje su nekoć mislili da će biti ispunjene kršćanima i konzervativcima čija su masovna ubojstva zazivali, u maovskom stilu.

Trebat će godine da se cijeli ovaj proces razvije, a za to vrijeme američki narod može računati na patnju zbog ekstremnih poremećaja lanca opskrbe, nečuvene inflacije cijena i vrlo stvarne mogućnosti gladi. (Saznajte o tome odakle dolazi gnojivo. Napravljeno je od fosilnih goriva putem Haberovog procesa. Obamin rat protiv fosilnih goriva zapravo je rat protiv hrane.)

U jednom trenutku ne tako daleko, dolar će svaki kalendarski mjesec izgubiti 20% svoje kupovne vrijednosti. Hiperinflacija će postati zastrašujuća stvarnost. Masovno tiskanje novca od strane idiotskog Bidenovog režima samo će pogoršati stvari, a u nekom trenutku korumpirana, slomljena vladina birokracija bez mozga pokušat će zaplijeniti vatreno oružje diljem Amerike. To će, naravno, potaknuti građanski rat, što je upravo ono što Obama pokušava pokrenuti otkako je naredio Ericu Holderu da nastavi operaciju Fast & Furious.

Može li se išta od ovoga zaustaviti ili preokrenuti?

Sve ovo što opisujem već se pokrenulo. Ako ništa ne učinimo, sve će se dogoditi kako sam ovdje opisao. (Uspješno sam i vrlo javno predvidio biološko oružje cjepiva, depopulaciju čovječanstva, krah sub-prime hipoteke 2008., pa čak i kolaps dot-com-a.)

Međutim, postoji mogućnost intervencije u kasnoj fazi koja bi sve to mogla preokrenuti i vratiti Ameriku. To bi zahtijevalo potpunu promjenu tko je glavni u D.C.-u, nakon čega bi uslijedila masovna uhićenja izdajničkih aktera u Kongresu, saveznoj vladi, Big Techu, Big Media, Big Pharma i još mnogo toga. Sumnjam, po mojoj procjeni, da će doći do takvog čišćenja. Čak je i Trump za industriju cjepiva (Big Pharma), dok su vodeći “konzervativni” republikanci često nešto više od RINO-a koji jedva čekaju izdati Ameriku. Da imamo još sto Wendy Rogers-a, MTG i Rand Paula, možda bismo imali bolje šanse…

Neki vjerodostojni istraživači vjeruju da postoji tajni plan za masovna uhićenja najvećih kriminalaca i ponovno postavljanje Trumpa, pravog pobjednika izbora 2020. Nadam se da su upravu, ali ne vjerujem previše u ovaj plan, pogotovo kada se svi rokovi koji se javno objavljuju kao datumi djelovanja stalno pomiču budućnost. Cijela stvar miriše na razrađenu obavještajnu operaciju kako bi se američki narod uvjerio da ostane nepovezan dok je nacija pokradena i uništena iznutra. Ali vidjet ćemo…

Američke mase su toliko zaglupljene da nemaju pojma što će se dogoditi

U međuvremenu, za samo preživljavanje svega ovoga bit će potrebno ekstremno planiranje, gomilanje zaliha i puno razmišljanja o prilagodljivosti i hrabrosti. Uz to, možda 95% američkog naroda ne zna zapravo planirati, nema prave zalihe i mentalno je slabo i nepripremljeno. Život je u Americi predugo bio previše lak, iz razloga koji sam prije spomenuo: lako tiskanje novca i pristupačna potrošna roba koja se često kupuje uz malo ili nimalo truda. Američki narod se zapravo nije morao boriti za stvari na način na koji to svakodnevno čine građani Trećeg svijeta.

Živio sam na Tajvanu i Ekvadoru dulje vrijeme. Putovao sam po Aziji, Srednjoj Americi, Europi i Australiji. Govorim tri jezika s odgovarajućim znanjem i sposoban sam voditi razgovore s lokalnim stanovništvom na njihovom jeziku. Ono što sam naučio tijekom svih ovih godina je da je Amerika uglavnom postala debela, glupa i lijena. Čak sam napisao i izveo satiričnu pjesmu o tome 2013. pod nazivom “Glup i lijen”.

Američke su mase daleko gore u 2022. u odnosu na 2013. Državne škole postale su uzgajivački centri za pedofile, “vijesti” nisu ništa drugo nego patetična propaganda u stilu Pravde, a praktički cijelo stanovništvo SAD-a je matematički nepismeno.

Kad smo već kod toga, napisao sam i pjesmu 2008. pod nazivom “I Want My Bailout Money.” Poslušajte stihove danas 2022. i bit ćete zapanjeni kako sam predvidio gotovo sve što sada gledamo.

Dakle, evo nas, u posljednjem poglavlju američkog carstva, kojim sada upravlja pacijent koji boluje od Alzheimerove bolesti, koji ne može govoriti na dosljedan koherentan način, koji izgovara riječ “ekonomija” kao da je izašao iz one scene filma Idiokracija, i koji misli da kada Rusija napadne Ukrajinu to je zlo, ali kada Amerika napadne Jemen, Bosnu, Jugoslaviju, Irak, Libiju, Somaliju i desetke drugih zemalja, sasvim je u redu.

Da bi kaznili Rusiju, počinili su ekonomsko samoubojstvo Amerike. Tako patetično…

Gledamo kako Ameriku ruše pripadnici suicidalnog kulta, i ne vidim način na koji će se ovo može zaustaviti izuzev nekog velikog iznenađenja poput Kristovog povratka.

(Ako mislite na to da će te se izvući iz svega ovoga jer ste vjernik, možda ste napraviti veliku pogrešku u odabiru vremena za sve ovo… Bog želi da budete spremni, bez obzira na sve. )