Električni automobili imaju do trećinu manji domet nego što se reklamira

Električni automobili imaju do trećinu manji domet nego što se reklamira u stvarnim uvjetima, pokazalo je istraživanje

Trajanje baterije testiranih automobila bilo je u prosjeku 29,9% manje od oglašenog

Električni automobili imaju do trećine kraće trajanje baterije od oglašenog kada se voze u stvarnim uvjetima, pokazalo je istraživanje.

Službeni podaci proizvođača automobila o tome koliko kilometara jedno električno vozilo može prijeći s punim punjenjem temelje se na standardiziranom testu provedenom samo u toplim uvjetima.

Ali istraživanje koje je proveo časopis What Car pokazalo je da kada se automobili voze u stvarnom svijetu, osobito na nižim temperaturama, njihove baterije se mnogo brže prazne.

Časopis je oponašao kako vozači stvarno koriste svoje automobile parkirajući dvanaest vozila vani na hladnoći preko noći. Tim je zatim vozio automobile po testnoj stazi dugoj 60 milja u Bedfordshireu dok im se baterije nisu istrošile.

U prosjeku, domet električnih automobila bio je 29,9 posto manji od oglašenog, a Lexus UX 300e Takumi vrijedan 57.000 funti zabilježio je najveći manjak – 100 milja manje od službene brojke od 273 milje.

Lexus RZ 450e Takumi imao je drugi najveći manjak i istrošio se 92 milje prije oglašenog dometa od 251 milju.

Volkswagen ID 7 Pro Match, po cijeni od £51,550, imao je stvarni domet od 254 milje, 33,6 posto manje od oglašenog, i treći je najveći manjak.

Međutim, najbolji od 12 testiranih automobila bio je Mercedes-Benz EQE 300 Sport Edition vrijedan £68.810.

Baterija automobila se ispraznila nakon 300 milja, ali to je još uvijek bio 21 posto manjka od onoga što je izvorno oglašeno.

Urednik časopisa Steve Huntingford tvrdi da je eksperiment puno bolji način testiranja kapaciteta električnih vozila od službenih metoda.

Njegov tim sada redovito provjerava domet električnih vozila u ‘stvarnom’ okruženju za vožnju i otkrio je da postoji razlika od 18 posto u trajanju baterije između zimskih i ljetnih temperatura.

G. Huntingford je rekao, prema The Telegraphu: ‘Radimo to svakog ljeta [i] svake zime jer očito postoji znatna razlika u tome kako učinkovitost baterije funkcionira ovisno o hladnom vremenu.

‘Ostavljamo ih vani u hladnim uvjetima [preko noći] za temperaturu okoline… tako da su baterije izložene padu na nižu temperaturu i to su najgori mogući uvjeti za testiranje.’

Edmund King, predsjednik AA-a, rekao je: ‘Potrošači bi službene brojke trebali uzeti s rezervom.’

Dodao je kako rezultati testa ne bi trebali biti iznenađenje s obzirom na to da stil vožnje i vremenski uvjeti mogu uvelike utjecati na doseg bilo kojeg automobila.

Proizvođači automobila moraju laboratorijski testirati nova električna vozila prema svjetski usklađenom postupku ispitivanja lakih vozila (WLTP).

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13185581/Electric-cars-range-advertised-real-life-conditions-investigation-finds.html

 

#ZelenaEnergija