Glavni zdravstveni dužnosnik Floride je pozvao na obustavu upotrebe mRNA cjepiva protiv COVID-19

Glavni zdravstveni dužnosnik Floride Joseph Ladapo, 03.01.2024. službeno je pozvao na obustavu upotrebe mRNA cjepiva protiv COVID-19. Njegovo obraćanje, koje je objavljeno na službenim stranicama Ministarstva zdravstva Floride prenosimo u cijelosti.

obustava upotrebe mRNA cjepiva

Regulatorne agencije nisu obavile svoj posao ni kod odobravanja mRNA pripravaka, niti kod praćenja nuspojava, a sada, kada su izneseni dokazi o kontaminaciji sa stranom DNA, sad se doslovno prave ludi. Već se može postaviti pitanje jesu li te agencije samo nesposobne ili je ovo namjeran i svjestan čin kojim se direktno čini šteta vlastitom stanovništvu?

Tallahassee, Fla. — Dana 6. prosinca 2023., glavni zdravstveni dužnosnik dr. Joseph A. Ladapo poslao je pismo povjereniku Uprave za hranu i lijekove Sjedinjenih Država (FDA) dr. Robertu M. Califfu i direktoru Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) dr. Mandy Cohen u vezi s pitanjima koja se odnose na sigurnosne procjene i otkriće milijardi DNK fragmenata po dozi Pfizer i Moderna COVID-19 mRNA cjepiva.

Glavni zdravstveni dužnosnik iznio je zabrinutost u vezi s kontaminantima nukleinske kiseline u odobrenim Pfizerovim i Moderninim mRNA cjepivima protiv COVID-19, osobito u prisutnosti kompleksa nanočestica lipida i DNK promotora/pojačivača Simian virusa 40 (SV40). Lipidne nanočestice učinkovito su sredstvo za isporuku mRNA iz cjepiva protiv COVID-19 u ljudske stanice i stoga mogu biti jednako učinkovito sredstvo za isporuku kontaminirane DNK u ljudske stanice. Prisutnost DNK promotora/pojačivača SV40 također može predstavljati jedinstveni i povećani rizik integracije DNK u ljudske stanice.

Godine 2007. FDA je objavila smjernice o regulatornim ograničenjima za DNA cjepiva u Smjernicama za industriju: Razmatranja plazmidnih DNA cjepiva za indikacije za zarazne bolesti (Smjernice za industriju). U ovim Smjernicama za industriju, FDA ističe važna razmatranja za cjepiva koja koriste nove metode isporuke u vezi s integracijom DNK, posebno:

  • Integracija DNK bi teoretski mogla utjecati na ljudske onkogene – gene koji mogu transformirati zdravu stanicu u stanicu raka.
  • Integracija DNA može rezultirati kromosomskom nestabilnošću.
  • Smjernice za industriju raspravljaju o biodistribuciji DNA cjepiva i o tome kako takva integracija može utjecati na neželjene dijelove tijela uključujući krv, srce, mozak, jetru, bubrege, koštanu srž, jajnike/testise, pluća, drenažne limfne čvorove, slezenu, mjesto primjene i subkutisa na mjestu ubrizgavanja.

Dana 14. prosinca 2023. FDA je dala pismeni odgovor u kojem nema dokaza da su procjene integracije DNK provedene kako bi se riješili rizici koje je sama FDA opisala 2007. Na temelju FDA-ovog priznanja jedinstvenih rizika koje predstavlja integracija DNK, učinkovitost sustava dostave lipidnih nanočestica mRNA cjepiva protiv COVID-19 i prisutnost fragmenata DNK u tim cjepivima, ključni su za ljudsko zdravlje kako bi se procijenili rizici integracije DNK kontaminacije u ljudsku DNK. FDA nije pružila nikakve dokaze da su ti rizici procijenjeni kako bi se osigurala sigurnost. Kao takav, glavni državni zdravstveni dužnosnik Floride dr. Joseph A. Ladapo objavio je sljedeću izjavu:

“Odgovor FDA ne pruža podatke ili dokaze da su provedene procjene integracije DNK koje su sami preporučili. Umjesto toga, ukazali su na studije genotoksičnosti – koje su neadekvatne procjene rizika integracije DNK. Osim toga, prikrili su razliku između SV40 promotora/pojačivača i SV40 proteina, dva različita elementa.

Integracija DNK predstavlja jedinstven i povećan rizik za ljudsko zdravlje i integritet ljudskog genoma, uključujući rizik da bi se DNK integrirana u spolne stanice sperme ili jajašca mogla prenijeti na potomke mRNA primatelja cjepiva protiv COVID-19. Ako rizici integracije DNK nisu procijenjeni za mRNA cjepiva protiv COVID-19, ta cjepiva nisu prikladna za upotrebu kod ljudi.

Pružatelji usluga zabrinuti zbog zdravstvenih rizika pacijenata povezanih s COVID-19 trebali bi dati prioritet pacijentovom pristupu cjepivima i liječenju protiv COVID-19 bez mRNA. Nadam se da će, u vezi s COVID-19, FDA jednog dana ozbiljno razmotriti svoju regulatornu odgovornost za zaštitu ljudskog zdravlja, uključujući integritet ljudskog genoma.”

U duhu transparentnosti i znanstvenog integriteta, glavni zdravstveni dužnosnik dr. Joseph A. Ladapo nastavit će procjenjivati ​​istraživanja vezana uz te rizike i pružati novosti stanovnicima Floride.

Izvor: https://www.floridahealth.gov/newsroom/2024/01/20240103-halt-use-covid19-mrna-vaccines.pr.html