Inflacija nije slučajna

Ernst Wolff, njemački pisac i novinar, u ovom prilogu govori o tome kako inflacija nije slučajna, nego je u pozadini planirana i dogovorena.

Financijski sustav je slomljen, a u pozadini se priprema novi sustav. Također, 130 centralnih banaka trenutno razvija digitalni novac. Europska centralna banka je čak i požurila sa svojim planovima, digitalni euro je trebao doći 2026. godine, sada dolazi 2024. godine.

Da bi se implementirao digitalni novac, tj. CBDC, trebaju postojati jake autoritarne mjere. Ljudi neće dobrovoljno (barem ne svi) prihvatiti taj novac i za prihvaćanje je potreban pritisak.

Jedan od pritisaka je i inflacija u prehrambenom sektoru, koju već sad imamo, i koja nije slučajna. Prvo su tijekom lockdown-a prekinuti lanci opskrbe, pa su došle sankcije zbog rata u Ukrajini, sve je to dovelo do povećanja cijene hrane. Scenarij iz Nizozemske očito čeka i ostale zemlje. Tamo je vlada, pod krinkom zaštite klime, oduzela i pozatvarala veliki broj poljoprivrednih i stočarskih domaćinstava.

Žele nam ukinuti mogućnost uzgajanja vlastite hrane, i preseliti svo stanovništvo u gradove, kako bi nas mogli lakše kontrolirati i uvjetovati.
Gladan čovjek, koji ne može prehraniti vlastitu obitelj, pristat će na kraju na CBDC i na univerzalni dohodak.

Ernst Wolff je njemački pisac i novinar, čije se knjige bave recipročnim odnosima između politike i biznisa, posebno monetarne i financijske ekonomije. Njegova knjiga “Weltmacht IWF: Chronik eines Raubzuges” bila je na Spiegelovoj listi bestselera za knjige iz područja ekonomije, dok je “Finanztsunami” bio bestseler broj 1 u poslovnom dijelu magazina Manager.

Link za cijeli intervju:
www.youtube.com/watch?v=uwDXd9_2ILI

#StopCBDC
#NeDamoGotovinu

Izvor: