Istina u mainstream medijima ne postoji

Istina u mainstream medijima ne postoji – Denzel Washington u svom legendarnom razgovoru s novinarima iz 2016. godine, u kojem je rekao potpunu i čistu istinu o medijima, a koju smo svi postali bolno svjesni u zadnje četiri godine. Tj. u zadnje četiri godine je to postalo izuzetno jasno i vidljivo.

„Ako ne čitaš novine, nisi informiran. Ako ih čitaš, pogrešno si informiran.“

Mainstream mediji su postali centri i prava žarišta dezinformacija i laži. Ni najbenignije teme nisu pošteđene partijskih programa i ciljeva. Pa tako ni vremenska prognoza više nije vremenska prognoza nego PR platforma za klimatske alarmiste.

Denzel pita okupljene novinare – Kakva je odgovornost, vas novinara, da govorite istinu? Ne samo da budete prvi, nego da govorite istinu.

Istina u mainstream medijima više ne postoji, sve se pretvorilo u laž, dezinformacije i manipulaciju. Dnovinari su toliko nisko pali da je teško očekivati da će se ta ekipa ikad vratiti u okvire moralnog i etičkog ljudskog bića. Dovoljno je samo sjetiti se monstruoznih naslova tijekom covid operacije.

No, na žalost, još uvijek se veliki broj ljudi informira u tim tvornicama laži. Dok je takvo stanje stvari, za očekivati je i dalje rezultate izbora kakve smo dobili u četvrtom mjesecu.