Ivica Šola – Mediji u Hrvatskoj i novo jednoumlje

Usmjeravanje i kontroliranje javnog mnijenja stara je pojava. Nikada nije bilo dobro da masa samostalno razmišlja ili ne daj Bože kroji politiku, naravno – obrnuto je, a masi je dovoljno da ima privid slobode.

Hipnoza je ušla toliko duboko u srž čovjeka, da kada i znamo istinu često pristajemo braniti laž jer se ne želimo izlagati porugama društva. Najzaslužniji za takvo stanje su – MEDIJI.

Mediji se bave ideološkim bojanjem činjenica koje nisu u stanju ni korektno prenijeti – jednostavno – postali su glasnogovornici određenih političkih struja.
Porazna činjenica je da se nametanje novog jednoumlja događa u ime slobode čime je ubijena kultura dijaloga. Ono što je politički korektno postaje univerzalna istina, a vladanje medijima kao osnovnim sredstvom društvenog informiranja donosi “blagodati” društvene kontrole – nismo li ovo spoznali na vlastitoj koži u posljednjih par godina?!

Ivica Šola na tribini naziva MEDIJI U HRVATSKOJ, brutalno otkriva genezu nastajanja dvije struje medija u Hrvatskoj. Britko faktografsko seciranje tranzicije hrvatskog novinarstva potvrđuje činjenicu kako se mediji ne drže zbog profita već isključivo zbog utjecaja.

Iako je od ove tribine prošlo već 10 godina, neumoljiva istina o kojoj Šola govori, stvarnost je i naše današnjice.