kopitom u glavu

Izborno kopito: Neka predstava počne

Naaavaaaliiii naaarooodeeee… samo je još danas u Vašem gradu najveći cirkus na svijetu… samo još danas i samo kod nas možete vidjeti tigrove i slonove, klaunove i patuljke, bradate bacačice noževa i jednoruke žonglere… i najveći spektakl od svih: Goooodzilaaaa protiv Kiiiing Kongaaaaa!!!!!!

Izgleda da su nam tajanstveni scenaristi programiranja Hrvata na meniju za ožujak odlučili ponuditi mitsku bitku dva poluboga. Gotov je cirkus buha. Rasprčkano je kolo miševa. Mačke su se vratile. Ozbiljni dečki ulaze u fajt. Bješte s puta stiže baba ljuta! A baba je naravno Zoki.

Bum-tres! Tres-beng! Izvrnula se politička scena naglavačke, padaju reflektori sa stropa, ruši se pozornica, publika vrišti: Zoran Milanović će se, dakle, kandidirati za premijera! Što je jako zanimljivo, jer ne postoje izbori za premijera. Još je zanimljivije da će do očekivane pobjede ostati i predsjednik svih Hrvata. Kao Ben Hur u trci kočija kad mu se razvali kočija pa ostane stajati na dva konja, lijeva noga na crnom vrancu, a desna na bijelom lipicancu.

Spektakl! Emocija! Drama! Kruha i igara, to narod voli. To i žele producenti globalističke sapunice. Ovo je kao 63. epizoda te sapunice, ona najgledanija, u kojoj će jedan sin postati svoj otac, a drugi će ispasti da je zli brat blizanac koji je zatočio onog dobrog u podrum i preuzeo njegovu ulogu.

A ako Zoki pobijedi, u jednom trenutku će postati SVE. Cijeli svemir će se stopiti u njega, a on će istodobno biti dio svega u cijelom svemiru. Bit će sve u svemu. Jači od Aquamena, Spidermena i Supermena zajedno.

To je dobar marketing. To je još jedan majstorski pokušaj prevare naivnih hrvatskih građevina. Igrokaz tajanstvenih režisera. Polarizacija sa ciljem zadržavanja glasova unutar partije. Lijeve nahuškati na desne, a desne plašiti lijevima. Tako da ovi u sredini ostanu nebitni i posrani. Nastavak je to iste jeftine predstave koja je počela smiješnim lijevim prosvjedom, običan cirkus u kojem je Plenković ofucani umorni  tigar, a Milanović prpošni tuljan koji žonglira šarenim loptama i svira trubu. Ipak, bojim se da većina naroda nije sposobna prozrijeti tu doista jeftinu marketinšku taktiku.

A možda je scenarij još zanimljiviji…

Možda je u pitanju nekakva rošada između Zokija i Plenkija. Odmorni i svježi ZM preuzima, a AP se malo umorio pa ide na zasluženi petogodišnji godišnji odmor u EU parlament ili na mjesto Predsjednika RH, a poslije Brisel, Olimp, Panteon… građevinska firma, hedge fond, zaklada, opet premijer RH… šta god odluči uredništvo hrvatskog programiranja…

A možda je scenarij još, još, još zanimljiviji…

Gospodari života imaju više informacija i dublje uvide u prirodu ovog svijeta i ne igraju uvijek prvoloptaški. Možda je u tijeku neka dramatična podzemna borba u političkom-krim-špijunskom-medijskom miljeu. Možda postoji i neka šesta kombinacija sakrivena iza šume kombinacija, neka izmišljena treća opcija – Pepeljuga sa staklenom cipelicom, koja će se poslije izbora pretvoriti u bundevu.

Iako su moćne globalističke mačke preuzele scenu ni miševi ne odmaraju, jer ovo je vrijeme sjetve: mjesec dana siješ da bi četiri godine žnjeo. Svi koju ujutro u svom ogledalu vide budućeg sabornika ili ministra su se uzbibali i uzvrpoljili, traže kao moruzgva svog račića simbionta koji će ih uspeti do Sabornice. I pri tome dokazati svima da su veći i bolji od svih. Zoki je sve razmrdao, vremena je malo pa će sada krenuti grozničavi mišji dogovori tko će se s kim spojiti i razdvojiti. Ovi koji kuže da više ne postoji lijevo i desno, nego suverenizam i globalizam, dobro i zlo, propitkivanje i hipnoza, pozorno prate aktere alternativne scene: npr. Hoće li Kolakušić, Pernar i još koji korona-aktivist ipak s Dp-om? Ili s nekim drugim, Hrvatskim Bilom možda? Hoće li Karolina sama s mačetom na tenkove? Tko će idući hraćnuti na MOST?

Ova epizoda je bila toliko napeta da nitko nije ni skužio da se i Grmoja ponudio za premijera. Ispao je kao prvašić koji je došao u osmi razred kandidirati se za razrednog predsjednika. Malen, neugledan i nebitan. Kog još zanima korupcija, zaštita granica, obitelj i budućnost hrvatske mladeži? No to je samo prvi dojam, na kraju se glasovi broje.

Puno je neodgovorenih pitanja pa nam ne ostaje ništa nego da strpljivo čekamo rasplet ovog izbornog cirkusa, ovaj, ciklusa. Kako mi magarci kažemo: stršljen-spašen.

Zato hrvatske građevine, šta se radi u cirkusu? Popiješ dva mirogojčeka da malo ubiješ strah od tigrova. Ili dosade. Kupiš djeci šećernu vunu. Uzmeš kilo kokica, zavališ se u svoju sjedalicu i čekaš da se upale reflektori…

Neka predstava počne!

#kopitomUglavu