Jeste li cijepljeni?

Njemačka medijska kuća NiUS je napravila reportažu ispitujući njemačke građane jesu li se cijepili i što misle o ponovnom cijepljenju.

Jeste li cijepljeni? – Na žalost, da. Kratak odgovor, ali jasan i nedvosmislen.

Ljudi su davali razne odgovore i razne razloge, no, zajedničko im je svima da su svi cijepljeni, ali da se više ne žele cijepiti. Neki su otvoreno govorili o svojim zdravstvenim problemima i o tome da su spoznali da se radi o prijevari.

Pitanje „biste li se ponovno cijepili“ postaje aktualno, jer je ekipa koja se samo brine za naše zdravlje ponovno krenula u akciju. Pa su se tako naši covid propagandisti opet počeli pojavljivati u medijima te preporučivati cijepljenje, a u HZJZ preporukama su čak preporučili cijepljenje trudnicama. Nismo dovoljno demografski pali, treba to još malo pojačati.

Nije slučajno ni to da se najednom na HZJZ stranicama pojavila objava o EU digitalnoj covid potvrdi i kako ju možete izvaditi. Očito slijedi nova runda bockanja.

Kod nas se još uvijek često čuje „neću se više cijepiti, osim ako me ne prisile“ ili „osim ako ne budem morao/la“. Oni koji su prisiljavali i primoravali ljude na cijepljenje, danas govore da su svi imali izbor i da nitko nije bio prisiljen. Valja se toga sjetiti kad opet krenu.

Izvor i prijevod TheCoon: