KARTE NA STOL Pandemija nije ne-tema

U emisiji osječke TV Karte na stol 16.05.2024. gostovao je Andrija Klarić, poznati građanski aktivist. Tema emisije je ne-tema kako bi rekao naš premijer. Jer nakon iznimno uspješno odrađene pandemije – prema riječima ministra Beroša – o pandemiji se već dugo ne može u javnosti čuti ni riječ. Kaže Beroš, pustimo sad prošlost, to je iza nas.

Paradoksalno, naši heroji i spasitelji ne žele govoriti o svojim pandemijskim uspjesima, niti sada, niti u kampanji. Uopće se ne hvale svojim izvrsnim mjerama, ne hvali se lockdown, nema podataka o smanjenju smrtnosti nakon primjene cjepiva.

U mainstream medijima se također ta tema ne obrađuje, osim što se povremeno pojavi neki degutantni članak o heroini Alemki i žrtvama AstraZenece koji „likuju“ zbog povlačenja cjepiva. Odabir riječi naših dnovinara pokazuje kako su se doista pretvorili u nakazne monstrume.

Poslušajte što se zapravo događa po svijetu, što je sve do sada izašlo na vidjelo i je li ta istina koja ipak nezaustavljivo izlazi van razlog zašto je AP-u i njegovim poslušnicima pandemija ne-tema.