Klima se konstantno mijenja!

Patrick Moore, suosnivač organizacije Greenpeace, na pristupačan i jako razumljiv način iznosi neke temeljne činjenice o klimatskim promjenama. Jedna od najvažnijih i često prešućenih činjenica je da su se kroz zemljinu povijest stalno izmjenjivali topli i hladni periodi. Primjerice u vrijeme Rimljana je temperatura bila veća nego danas, a u Srednjem vijeku slična današnjoj, nakon čega je uslijedilo Malo ledeno doba, dok se u zadnjih 300 godina ponovno događa lagani porast temperature.

Klima se konstantno mijenja, otkad Zemlja postoji. No, ništa od tih promjena nisu uzrokovali ljudi! Temperature i razine CO2 kroz povijest, zapravo ne pokazuju jaku korelaciju. Čak su u nekim periodima potpuno neusklađeni. Moore pojašnjava da mi ne razumijemo u potpunosti razloge iz kojih se klima mijenja, ali da se tu svakako radi o puno više faktora, nego isključivo sve pripisati razini CO2.

Posebice nije moguće predvidjeti kretanje klime ni samo nekoliko desetljeća u budućnost, a ipak se stalno i nonšalantno ljude plaši s najkatastrofičnijim prognozama.

Moore također skreće pozornost i na sveprisutno etiketiranje kritičkog stava spram klimatskog alarmizma („poricatelj klimatskih promjena“) kao apsurdno i zlobno. Jer nitko ne poriče da klimatske promjene postoje, nego da CO2 nije uzrok klimatskih promjena.
Ako CO2 nije glavni pokretač klimatskih promjena, tada cjelokupna klimatska agenda pada u vodu. Onda je koncept mjerenja karbonskog otiska zbog zaštite klime potpuna besmislica i očigledno ima za cilj neku drugu svrhu.

#KlimatskePrijevare
#StopKlimatskomAlarmizmu

Izvor video:
https://t.me/wideawakemedia/3283