Klimatski alarmizam u znanstvenim časopisima

Znanstvenici koji za svaku ekološku ili prirodnu katastrofu ne okrive klimatske promjene, neće moći objaviti svoje radove u uglednim znanstvenim časopisima. Siguran prolazak u takvim časopisima osigurava klimatski alarmizam kojim se sve pojave, uzrokovane ljudskim faktorom ili prirodnim putem, proglašavaju jasnim znakom globalnog zagrijavanja.

Pa se tako požari tijekom ljeta u potpunosti pripisuju klimatskim promjenama i globalnom zagrijavanju.

Ugledni znanstvenik iz SAD-a Patrick T. Brown kaže da se objavljuje samo ono što raspiruje strah od klimatskih promjena i da se svi ostali važni faktori zanemaruju. Kaže da znanstveni časopisi svjesno objavljuju studije koje ističu negativne učinke klimatskih promjena.

Sam je objavio znanstveni rad u časopisu Nature na temu zašto se rizik od šumskih požara u Kaliforniji povećava kao rezultat globalnog zagrijavanja. Pri tome je pazio da stavi naglasak isključivo na globalno zagrijavanje, i svjesno je zanemario sve ostale važne faktore.

Znanost je doslovno nestala pred našim očima i iz dana u dan se sve više urušava. Ovdje se više ne radi o tome da se uravnoteženo opišu znanstvena otkrića, nego da se što katastrofalnije predstave učinci takozvanih klimatskih promjena.

Patrick T. Brown je odlučio da više ne želi sudjelovati u ovoj znanstvenoj prevari i prešao je u privatni istraživački centar u kojem nema pritisak da falsificira svoja istraživanja kako bi se ona uklapala u službeni lažni narativ o klimatskim promjenama.

Prijevod videa:

Izvori:
Servus Nachrichten 8. Sept. 2023
https://odysee.com/@SERVUS.TV:b/23-09-08_SV_N:0

Članak dr. Patricka T. Browna:
https://www.thefp.com/p/i-overhyped-climate-change-to-get-published