kresimir pavelic

Komentar Krešimira Pavelića na znanstveni rad koji ukazuje na vezu između covid-19 cjepiva i smrti

Komentar akademika Krešimira Pavelića na znanstveni rad koji ukazuje na visoku vjerojatnost uzročno posljedične veze između covid-19 cjepiva i smrti koja je nastupila nakon cijepljenja

Rad je objavljen u Lancetu i brže bolje su ga povukli, jer su rezultati jako nepovoljni za narativ.

SUSTAVNI PREGLED OBDUKTNIH NALAZA UMRLIH NAKON CIJEPLJENJA COVID-19

Nicolas Hulscher, dipl. dr. Paul E. Alexander; Richard Amerling, dr. med.; Heather Gessling, dr. med.; Roger Hodkinson, dr. med.; William Makis, dr. med.; Harvey A. Risch, MD, PhD; Mark Trozzi, dr. med.; Peter A. McCullough, MD, MPH

Nalazi:

Organski sustav koji je najviše upleten u smrt povezanu s cjepivom protiv COVID-19 bio je kardiovaskularni sustav (53%), a slijede ga hematološki sustav (17%), dišni sustav (8%) i višestruki organski sustavi (7%). U 21 slučaju zahvaćena su tri ili više organskih sustava. Prosječno vrijeme od cijepljenja do smrti bilo je 14,3 dana. Većina smrtnih slučajeva dogodila se unutar tjedan dana od zadnje primjene cjepiva.

Za ukupno 240 smrtnih slučajeva (73,9%) neovisno je ocijenjeno da su izravno uzrokovani cijepljenjem protiv COVID-19 ili su tome značajno pridonijeli.

Tumačenje:

Dosljednost uočena među slučajevima u ovom pregledu s poznatim nuspojavama cjepiva protiv COVID-19, njihovim mehanizmima i povezanom prekomjernom smrću, zajedno s potvrdom obdukcije i liječničkom presudom o smrti, sugerira da postoji velika vjerojatnost uzročne veze između COVID-a -19 cjepiva i smrti u većini slučajeva. Potrebna je daljnja hitna istraga u svrhu razjašnjenja naših nalaza.

https://zenodo.org/record/8120771

Komentar akademika Pavelića:

Na potrebu autopsija u slučajevima smrti od Covida i nakon „cijepljenja“ zarano je ukazivao i njemački patolog dr. Arne Burkhardt koji je načinio i objavio autopsijske nalaze. Nažalost, propagatori Covid narativa zabranili su, i još uvijek to čine, obdukcije umrlih nakon „cjepiva“. Autopsija je jedan od najmoćnijih dijagnostičkih alata u medicini koji omogućava utvrđivanje uzroka smrti kao i patofiziologiju bolesti. Tzv. cjepiva protiv Covida-19, mogla bi biti uzročno vezana za smrtnost u nekim slučajevima.

Svrha rada bila je istražiti moguću uzročnu vezu između „cjepiva“ protiv Covida-19 i smrti koristeći autopsiju i post-mortem analizu. Do 25.05.2023. VAERS (Vaccine Adverse Events Reporting System) sadržavao je 1.556,050 izvješća o štetnim pojavama povezanim s „cjepivom“ protiv Covid-19, uključujući 35,324 smrtnih slučajeva, 26.928 miokarditisa i perikarditisa, 19.546 srčanih udara i 8.701 trombocitopenija.

Brzi razvoj i široka primjena cjepiva protiv COVID-19, u kombinaciji s velikim brojem izvješća o nuspojavama, doveli su do zabrinutosti oko mogućih mehanizama ozljeda uključujući distribuciju sistemskih lipidnih nanočestica (LNP) i mRNA, oštećenje tkiva povezano s proteinima, trombogenost, disfunkcija imunološkog sustava i kancerogenost. Cilj ovog sustavnog pregleda je bio istražiti moguće uzročne veze između primjene cjepiva protiv COVID-19 i smrti pomoću autopsija i post mortem analize. Autori su pretražili sva objavljena izvješća o autopsiji i nekropsiji koja se odnose na cijepljenje protiv COVID-19 do 18. svibnja 2023. U početku su identificirali 678 studija i, nakon provjere svojih kriterija za uključivanje, uključili su 44 rada koji su sadržavali 325 slučajeva obdukcije. Tri liječnika neovisno su pregledala sve smrtne slučajeve i utvrdila je li cijepljenje protiv COVID-19 bilo izravan uzrok ili je značajno pridonijelo smrti.

Alarmantan broj smrtnih slučajeva ukazuje na to da bi implikacije trebale biti neizmjerno važne uključujući kompletno povlačenje svih Covid-19 „cjepiva“ s globalnog tržišta, gubitak povjerenja javnosti u Vladu, medicinske ustanove, istragu i ispitivanje cenzuriranja, poništavanje i eliminaciju proganjanja doktora i znanstvenika koji su pokrenuli sumnju u Covid narativ, te naposljetku kompenzaciju onima koji su oštećeni kao rezultat „cijepljenja“.

Korištenje VAERS podataka isključivo da bi se uspostavila izravna veza između „cjepiva“ i smrti nije moguća zbog brojnih ograničenja i zbunjujućih  faktora.