kopitom u glavu

Kopitom u glavu: euro – neuro

Tragom vijesti: https://www.index.hr/vijesti/clanak/incident-u-intersparu-odbili-mu-primiti-novcanicu-od-200-eura-on-zvao-policiju/2427956.aspx

Pripadnik stada stoke sitnog zuba, zasigurno kockastoglav i rijetkozub, napravio je incident u megatrgoviničici u vlasništvu velike malene međunarodne korporacije. Bezobraznik je pokušao platiti račun na blagajni novom hrvatskom valutom, našim novim hrvatskim eurom, i to provokativno velikom novčanicom od 200 eur, za koju se zna da je prosječna hrvatska obitelj može vidjeti samo na televiziji. Sramota. Čin za osudu. Pozivam nadležna tijela da provjere porijeklo imovine tog rvatine.

Ta malena velika nebranjena korporacija je logično i razumljivo odlučila tom provokatoru ne dopustiti odnošenje kupljenih stvari. Na stranu nebitni zakoni te državice iz koje siše novac, khm… ovaj, ostvaruje profit. Korporacija priznaje zakon samo svoje partije i naloge drugova komesara iz uprave.

Sutra će taj neki komesar zabranit gotovinu da bi nejake banke mogle to malo kartične naknadice pobrat od hrvatskih ovaca, podšišat krotko stado.

Pa onda nećeš moći ni karticama plaćati ako si previše disao taj mjesec u svom petnaestminutnom koncentracionom logoru od milja nazvanom pametni grad. I tako valjda sve dok se ne stisne cement te sinergije moći korporacija i jake države koju je preferirao gospodin sa čudnim brčićima.

Iz ureda guvernera Tko-zna-čije narodne banke (hrvatska sigurno nije) kilave reakcije. Pa šta mi znamo, nismo mi tu da znamo…

Šta ćeš, ta korporacijica sa tisućama radnika, milijardama kuna godišnjeg prometa je imala samo 5-6 mjeseci da se pripremi za promjenu te neke ustaške valute u hrvatski euro. I sad navalili ti Hrvati u Hrvatskoj plaćati hrvatskim eurom. Sram ih bilo. E nećeš. Ako želiš hranu za svoju dječicu promijeni negdje velike novčanice u sitno pa se vrati kod nas po košaricu sa hranom. Ti bi naše odluke kršio. Ne može.

Vidjet ćemo je l’ ne može…