Kronika covid debakla, izbjegavanja dijaloga i štetne posljedice mjera i smjernica

Dr. sc. Ivana Pavić, specijalistica patološke anatomije – Okrugli stol “Tri godine pandemije – što smo naučili?”, održan 26. lipnja u Saboru RH, u organizaciji saborskog zastupnika Marina Miletića.

Dr. Pavić iznosi kronološki poredane događaje i akcije koje su naše zdravstvene institucije poduzimale otkako je proglašena pandemija. Uz svaki taj događaj, navodi i posljedice koje su nastale slijedom tog, u pravilu, štetnog događaja. Pa smo tako u proljeće 2020. godine zaključali primarnu medicinsku skrb i prestali liječiti pacijente. Takozvani covid pacijenti nisu liječeni, iako su učinkoviti lijekovi bili dostupni. Slijepo su se pratili WHO protokoli za liječenje, bez evaluacije uspješnosti istih. Obdukcije se nisu radile, te tako zapravo nemamo pravi uzrok smrti kod osoba čija se smrt vodi kao „smrt od covida“. 78% takvih smrti je krivo klasificirano, HZJZ nije napravio reviziju, niti ima namjeru to učiniti.

Pacijente se ni ne pokušava liječiti, s provjerenim i učinkovitim lijekovima, poput ivermektina i hidroksiklorokina. Ljudi koji dospijevaju u bolnicu, dolaze u lošem stanju jer nisu liječeni, stavlja ih se na respiratore, većina, tj. 60% ih umire.

Inicijativa liječnika se za cijelo to vrijeme obraća nadležnim institucijama – Ministarstvu zdravstva, HZJZ, saborskim zastupnicima – traži se dijalog, navodi se zabrinutost zbog činjeničnog stanja na terenu, no, odgovora nema ni od koga. Inicijativa upozorava na višak smrtnosti, traži da se istraži razlog – nitko nije zainteresiran, to je ne-tema.

Ne provode se obdukcije u slučaju sumnje da je smrt nastala kao posljedica cjepiva. Nemamo kupljena antitijela tj. test s kojim bi mogli utvrditi je li smrt nastala kao posljedica cjepiva. Hm, nadležne institucije kao da ni ne zanima taj podatak.

Cjepiva su trebala smanjiti smrtnost, no, smrtnost se u 2021. i 2022. godini povećala u odnosu na 2020. godinu. Ne-tema. Perinatalne smrti su se povećale – isto ne-tema.

Na kraju, brutalna i ogoljena istina – sve se znalo u prvih 100 dana! Smrtnost se naglo povećala već nakon primjene prve doze, no, i dalje se nastavilo sa žestokom propagandnom kampanjom.

Ovo je vjerojatno najveća mirnodopska tragedija učinjena hrvatskom narodu i posljedice covid debakla ćemo osjećati još godinama. Istina mora izaći van, odgovorni trebaju odgovarati, a mi se kao društvo trebamo pobrinuti da se ovako nešto više nikad ne ponovi.

Cijeli Okrugli stol na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=L8gOKKec_M0