Lockdown nema smisla

Ovaj smo članak objavili prije godinu dana. Iako je epidemiolog Kaić priznao da lockdown nije imao nikakvog smisla, ništa mu se nije dogodilo niti je pozvan na odgovornost. Ni on ni ostali provoditelji zločinačke agende.

U članku u Jutarnjem od 06.01.2023., kojeg je i Telegram prenio, ima vrlo interesantnih izjava dr. Kaića.

“Da se u Kini i pojavi neka nova varijanta, nećemo moći spriječiti njezin unos”, tvrdi Kaić dodajući da se na početku epidemije mislilo da se lockdownom može spriječiti globalno širenje virusa, no danas je jasno da lockdown nema smisla te da će virus trajno biti endemski prisutan u svijetu.

“Cjepiva protiv gripe i kovida nisu baš savršena. Njihova učinkovitost nije ni blizu visoka kao kod cjepiva protiv dječjih bolesti. Ali to je najbolje što imamo. Preporučio bih ljudima koji imaju povećan rizik od komplikacija da se cijepe.”

„Ne preporučujemo četvrtu dozu ljudima koji su mlađi od 60 godina i nemaju kronične bolesti jer nema dokaza da im je potrebna. Kod onih koji su primili tri doze, nakon nekog vremena pada zaštita od infekcije, ali izgleda da se dugo održava visoka razina zaštite od teških oblika bolesti”, naglašava Kaić.

„Nema razloga za strah i paniku”, zaključuje Kaić koji ne vjeruje da će se razviti neka nova varijanta korone koja će biti smrtonosnija od prijašnjih.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kaic-o-novoj-varijanti-covida-necemo-ga-moci-sprijeciti-danas-je-jasno-da-lockdown-nema-smisla-15293150

Dr. Kaić je 11.11.2021. zagovarao zatvaranje kafića i restorana te zabranu svih okupljanja. Na temelju kojih znanstvenih dokaza? Na temelju “mislilo se” kako je izrekao u članku?

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/kaic-tvrdi-da-se-bez-lockdowna-vise-ne-moze-zatvoriti-kafice-i-restorane-i-sva-okupljanja-na-otvoren-i-zatvorenom-foto-20211111

Sad kad je glavni HZJZ epidemiolog javno ustvrdio da lockdown nije imao nikakvog smisla, možemo li očekivati da će stručnjaci, političari i mediji koji su ga zagovarali biti pozvani na odgovornost? Ili ti isti očekuju od nas da pognemo glavu i da se sve pogura pod tepih? Tko će odgovarati za svu nastalu štetu – materijalnu i psihofizičku?

 

#DaSeNeZaboravi