Luka Popov – Svjedočanstvo

27.01.2023., dr.sc. Luka Popov, doktor fizike, kolumnist, bloger, sudionik emisije Peti dan, jedan od najpoznatijih kršćanskih mislioca u Hrvatskoj podijelio je svoj put obraćenja i doživljaj objave.

Svjedočanstvo je iznimno interesantno jer ovdje možemo čuti mladog intelektualca i znanstvenika, koji je bio ateist i nije imao nikakvih dodirnih točaka s kršćanstvom. Njegov put je išao od doživljaja povijesnih kršćanskih istina pa do otkrića pisanih djela pokojnog pape Ratzingera. Kako je sam znanstvenik, oduševio ga je logičan i akademski Ratzingerov pristup te njegova jasnoća misli.
Jedno vrijeme je bio dosta medijski aktivan, pisao blogove, kolumne, članke, sudjelovao je u emisiji Peti dan na HRT-u.

Priča oko Petog dana je zapravo dosta teška, jer čovjek postane bolno svjestan u kakvom društvu živimo. Napadi koje je doživio on osobno i njegova uža i šira obitelj su strašni, a sve to jer je javno govorio o svojoj vjeri. Slušajući Luku, čovjeka malo krene jeza podilaziti kad shvati koliko su te strukture jake i koliko dominiraju našim društvom.

Odnos znanosti i vjere, stanje u akademskoj zajednici, fizika i filozofija, novi ateizam i razne druge teme – sve to još možete čuti u ovom videu.

Luka je nedavno objavio knjigu ‘Znanost i objava’ koju, ukoliko ste zainteresirani, možete naručiti direktno od autora na luka.popov@gmail.com.