Mic po mic – digitalni aušvic

Digitalni aušvic – Njemački savezni ured za informacijsku sigurnost objavio je prvi dio “Tehničkih smjernica” za uvođenje digitalne valute središnje banke.

Na kraju dokumenta se nalazi Anex u kojem su navedene usporedbe između korištenja CBDC-a i gotovine.

Jedna usporedba posebno privlači pažnju – mogućnost anonimnih transakcija – kod korištenja gotovine je to naravno zagarantirano, dok kod korištenja CBDC-a piše da anonimnost “ovisi o implementaciji”. Kažu da bi anonimnost mogla “postojati do nekog iznosa za kojeg je rizik od prijevare prihvatljiv”. Tko određuje koji je rizik od prijevare prihvatljiv? Pa naravno, središnji bankari, neće valjda nas pitati.

I opet će biti isti narativ kao i sa spasonosnim “cjepivima” – to je sve zbog vaše “sigurnosti”. Nema privatnosti, nema anonimnosti, kako kaže Klaus Schwab – “u novom svijetu se morate naviknuti da je sve transparentno i nemate se čega bojati, ako niste ništa skrivili.”

Želimo li taj vrli novi svijet poludjelih neizabranih elita koji se klatare po Davosu i ostalim besmislenim i nepotrebnim konferencijama diljem svijeta?

#StopCBDC
#NeDamoGotovinu

Izvor: https://www.bsi.bund.de/SharedDocs/Downloads/EN/BSI/Publications/TechGuidelines/TR03179/TR03179-1.pdf?__blob=publicationFile&v=2