MOĆ RIJEČI

Prije no što izgovorimo rečenicu u našem se mozgu odvija nevjerojatno moćan i kompleksan proces. Taj proces je toliko složen da je govorenje ravno čudu, a sama izgovorena riječ može imati toliku snagu da nam u trenutku promijeni život. Oni koji žele vladati tom snagom riječi znaju kako načiniti “psihološka“ korita koja bi je usmjeravala i upokorila one prema kojima teče.

Tijekom ove 3 godine pažljivom promatraču širom otvorenih očiju i uma, nije mogla promaći mudro i pažljivo desetljećima stvarana igra najzlokobnije šačice neljudskih stvorenja ljudskog obličja na ovom planetu koji su kupili sve što se može i svakog koji se može kupiti, kako bi sebi podredili baš svako ljudsko biće, upravljajući samom srži života i smrti. Šačica „Majstora iluzije“ koji znaju kako hipnotizirati one koji im daju pažnju i vjeruju u njihovu moć, odabrali su čovječanstvo kao svoju pozornicu i pričom o opasnom virusu, razmakli zavjese i viknuli:

„SIT LUDOS INCIPERE!“ *

I igre su počele kroz riječi. Najsvjetlije i najmoćnije riječi točile su se u domove i umove ljudi sa svih bliještećih „prozora u svijet“: „Brini za svoje stare“, „budimo odgovorni“, „misli na druge“….

Oni koji ne znaju što je odgovornost, brižnost, empatija, dobrota, razum, razumijevanje, poštenje, pravednost, ljubav, danima ponavljaju te najsvjetlije riječi mnogima koji osjećaju njihovu dubinu, besramno pokušavajući manipulirati najdubljim ljudskim osjećajima kako bi od njih načinili prestravljene robove. Ružne, beskrvne figure ogrnute plaštem filantropije, gramzivo pružaju svoje ljigave ruke prema svom gospodaru tame koji im je dao lažno obećanje da će svjetlost čovječanstva biti ugašena, a oni biti stavljeni na tron tog podređenog, slabog i poslušnog „novonormalnog“ svijeta. Obećanom moći zaslijepljene kreature ne vide očito: ne postoji ni jedna tako gusta i teška tama koja može ugasiti svjetlo, ono je u takvoj tami još jasnije,  baš kao što su najjasnije zvijezde na tamnom, zimskom nebu. Ipak, ma koliko prljave bile usne koje govore najčišće riječi, nisu ih uspjele isprljati jer te riječi imaju čuvare.

Čuvar tih riječi je svako biće koje je ODGOVORNO, BRIŽNO, EMPATIČNO, RAZUMNO I MUDRO, POŠTENO I PRAVEDNO, ali iznad svega ono čistog, dobrog srca darovanog najvećim darom: darom LJUBAVI. U takvom čuvaru žive te riječi i on je živ jer su one žive u njemu. I takav čuvar  nije samo jedan, nije ih ni deset, nije ih ni stotina, ni tisuća, ni milion. Takvih čuvara ima milijarde.

Zovu se LJUDI.

* („Neka igre počnu!“)

Piše: Deniza Marasović

____________________________________________________________________

 

Na gornji tekst se jako dobro nadovezuje i pruža stručna objašnjenja kako nas svakodnevno manipuliraju i usmjeravaju da činimo što oni žele, a ne ono što je naša volja – predavanje pod nazivom “Subliminalno programiranje u svrhu manipulacije ljudskim ponašanjem”, koje je održano u Zadru prije godinu dana. Predavačice su diplomirani turistički komunikolog & NLP master praktičar Selma Čmelik i prof. logopedinja Deniza Marasović, koje su jednostavnim i pristupačnim jezikom pojasnile prirodu subliminalnog programiranja.

Kako smo u zadnje tri godine prošli sav medijski propagandni teror na temu najstrašnijeg virusa u povijesti čovječanstva, tako sad kreće nova etapa propagande koja nam treba utjerati strah u kosti od klimatskih promjena kojima smo upravo mi, uzrok.