Možemo u predizbornom videu straši birače radikalnom desnicom, u komentarima ih “pokopali”

Stranka Možemo i pred europske izbore, baš kao što je to bio slučaj i prije nekoliko tjedana uoči parlamentarnih, svoje predizborno djelovanje bazira na zastrašivanju birača “radikalnom desnicom”. Kao dio svoje kampanje pod sloganom “Borbeno, dosljedno, zajedno” na društvenim su mrežama objavili promotivni video u kojem njihovi kandidati, Gordan Bosanac i Ivana Kekin, zastrašuju birače mogućim uspjehom “radikalne desnice”, najavljuju politike svoje stranke i građane mole za donacije. Sudeći po komentarima građana među kojima brojnošću i popularnošću dominiraju oni kritički, može se zaključiti da većinu građana nisu uspjeli uplašiti, ali ni uvjeriti da svoje povjerenje poklone baš njima.

“Donirajte za spas od radikalne desnice”

U promotivnom videu, simbolično, sudjeluju prvi i posljednji kandidati s njihove liste za europske izbore: Gordan Bosanac i Ivana Kekin. Oni tvrde da se desnica mobilizira diljem Europe, a kako bi ih zaustavili traže pomoć građana – donacijama. Izdvojili su, po njihovom mišljenju, pet najvećih problema s kojima se suočavaju građani i prezentirali svoja rješenja nasuprot rješenjima “desnice”. To su problemi stanovanja, klime, rasta troškova života, zaštite žena i sigurnosti. Ne treba ni naglašavati da su njihova rješenja prezentirana kao bolja i prikladnija. Pa tako desnica navodno za probleme stanovanja nudi rješenje – “snađi se druže”, a Možemo najavljuje gradnju stanova za javni najam. I što se tiče problema rasta troškova života Možemosi tvrde da imaju bolje rješenje: Ulagat će u javne usluge, dok desnica nudi “stezanje remena”.

Komentari

Video je privukao mnoštvo komentara koji sežu od onih najpozitivnijih do najnegativnijih. Ipak, brojnošću i popularnošću (količinom reakcija) dominiraju kritički komentari na račun stranke Možemo.

Jedna korisnica Facebooka napisala je:

“Radikalnom desnicom se nazivaju građani koji ne žele zamjenu stanovništva sa ilegalnim migrantima po cijeloj EU!!???”

Jedan komentar bivšeg glasača stranke Možemo izazvao je dosta reakcija. U njemu su naglašeni problemi ubrzane imigracije i smanjenja slobode govora.

 

Izvor: Snimka zaslona,
Montaža: Narod.hr

Bilo je i šaljivih komentara koji su dovodili u vezu Hajdukov europski uspjeh i uspjeh stranke Možemo:

“Kakav ste vi promašaj ! Prije će Hajduk bit Europski prvak nego ćete vi nešto uspijet”.

Možemo u predizbornom videu straši birače radikalnom desnicom, u komentarima ih ‘pokopali’