Nadbiskup pohvalio svećenike za ‘tajno’ služenje mise tijekom lockdowna zbog COVID-a

Nadbiskup San Francisca Salvatore Cordileone izrazio je svoju zahvalnost svećenicima koji su pronašli kreativne načine da zaobiđu naredbe o zatvaranje crkvi zbog COVID-19 kako bi služili misu katolicima, tijekom vrhunca vladine politike za vrijeme pandemije, prenosi quovadisecclesia.

U svojim je komentarima nadbiskup Cordileone istaknuo da je “Euharistija ta koja nas povezuje u zajedništvu Božje ljubavi i milosti, što nam omogućuje da nastavimo poslanje našega Gospodina koje je On povjerio svojoj Crkvi.”
“Bez Euharistije smo ništa”, rekao je. “Slijedom toga, bez svećeništva smo ništa.”
“Sada, srećom, pandemija COVID-a je iza nas”, nastavio je. “Ali još uvijek je svježa u sjećanju tuga koji su doživjeli mnogi naši vjernici zbog toga što su bili lišeni Euharistije.”

Ironično primjećujući da bi borba za “dopuštanje i slobodu mise” u San Franciscu usred drakonskih pravila karantene u Kaliforniji “zahtijevala zasebno dvosatno predavanje”, Cordileone je pozdravio svećenike koji su se suprotstavili mandatima.
“Znam da su mnogi od vas (obraćajući se svećenicima Svećeničkog bratstva svetog Petra) našli načina slaviti misu za svoj narod, čak i tajno”, rekao je. “Zahvalan sam vam na tome i ponosan na vas što ste to činili.”

Naš nadbiskup Guzinić je s oduševljenjem dočekao covid potvrde koje su za njega temelj ljudskih prava, dok mu je mRNA ubojiti pripravak mana s neba i božji blagoslov. Nije imao nikakvih prigovora po pitanju zatvaranja crkava niti mu je nedostajalo služenje mise. To su ipak nevažne stvari u usporedbi sa strašnim virusom koji ima stopu smrtnosti od 0,1 %. Panični strah od bolesti i smrti, hm da, to je baš ohrabrujuće vidjeti od jednog takvog uvaženog duhovnika.

U zadnje tri godine, crkva je također izbacila na svjetlo dana svoj mulj i kukolj. Zato su oni koji su doista ostali pastiri Božji, poput don Josipa Mužića, fra Maria Knezovića i mnogih drugih nepoznatih svećenika koji su ostali uz svoje vjernike – zasvijetlili punim sjajem!

https://www.medjugorje-info.com/vijesti-iz-crkve/nadbiskup-pohvalio-svecenike-za-tajno-sluzenje-mise-tijekom-lockdowna-zbog-covid-a