Odgovor je zapravo nemoguć

Ovo su ljudi koji su upravljali našim životima i životima naše djece zadnje tri godine. Oni su odlučivali hoćemo li i koliko disati, zabranjivali su nam slobodno kretanje, zabranjivali su djeci da se igraju, da idu u školu, da se druže, zaključali su nam stare roditelje u domovima, zabranjivali su pogrebe, zabranjivali su nam da idemo na posao, u FINA-u, u poštu bez sramotnog covid ausvajsa, zabranjivali su obrtnicima i poduzetnicima da rade, ukratko, ušli su u svaki segment naših života bezočno i nasilno i prouzročili ogromnu štetu cijeloj populaciji. Posljedice će se tek vidjeti u narednim godinama.

Sramotni potplaćeni mediokriteti koji su „samo radili svoj posao“. I opet će to sve isto napraviti, ili još gore, nije to njima problem – nema morala ni grižnje savjesti da ih spriječi u počinjenju zločina.

Capak kaže da rade na evaluaciji pandemije. Nije teško pogoditi kakav će biti zaključak te „stručne evaluacije“ – sami će si dići spomenik za svoje zasluge spašavanja hrvatskog naroda od strašnog virusa od kojeg bi zasigurno svi umrli da nas oni nisu spasili sa svojim mjerama i spasonosnim mRNA pripravkom.

#DaSeNeZaboravi