Okrugli stol o prijaviteljima nezakonitosti u državnim institucijama

Okrugli stol o prijaviteljima nezakonitosti u državnim institucijama, održat će se u Hrvatskom saboru 5. prosinca 2023. (utorak) s početkom u 11.00 sati u dvorani „Ivan Mažuranić”.

Na inicijativu stranke JAVNO DOBRO, u organizaciji saborske zastupnice Dalije Orešković, a moderator će biti predsjednica stranke JD Vladimira Mascarell.

Panelisti okruglog stola i ujedno i prijavitelji nezakonitosti u državnim institucijama: Hrvoje Čupić, Tomislav Bedeković, Marko Pupić Bakrač i Mario Živković koji su prijavili:
bivšeg ministra Božidara Kalmetu, ministra Radovana Fuchsa, ministra Šimu Erlića, ministricu Mariju Vučković, župana Božidara Longina za:

  • nezakonita zapošljavanja i imenovanja, pogodovanja te protuzakoniti utjecaj na sindikate u HZMO-u;
  • izvlačenje milijuna javnog novca i primanje dvostrukih plaća na Hrvatskom veterinarskom institutu;
  • malverzacije oko uvoza tune iz Libije i zloupotrebe položaja i ovlasti – nepravilnosti kod javnih nabava i nezakonito odlaganje opasnog otpada u Zadru;
  • nepravilnosti oko javne nabave za radove na rekonstrukciji Kneževe palače u Zadru.

Što se događa prijaviteljima nezakonitosti, kako nadležne institucije reagiraju na prijave, kako se naša država odnosi prema njima, jesu li zaštićeni ili možda snose ozbiljne posljedice u obliku političkih, sudskih i drugih pritisaka?

O svemu tome, i puno više, 5. prosinca 2023. imat ćemo priliku čuti od prijavitelja nezakonitosti i ostalih sudionika okruglog stola.

Izravni prijenos pratite preko YouTube kanala Hrvatskog sabora na dan održavanja okruglog stola:
https://www.youtube.com/watch?v=QoDelB2WQMs

Vašim interesom i praćenjem prijenosa podržat ćete sve prijavitelje nezakonitosti u državnim institucijama koji riskiraju vlastitu egzistenciju za javno dobro. Jer svaki put kada ušutkaju njih izgubili smo još jednu bitku za bolje društvo.

#javnodobro