Petar Vidov i akademik Vladimir Paar

Članak iz Indexa iz 2010. godine – Akademik Vladimir Paar u intervjuu koji je odradila sadašnja zvijezda Faktografa Petar Vidov.

GLOBALNO zatopljenje je, uvjeravaju nas lideri najmoćnijih svjetskih zemalja, najveći svjetski problem. To je tema na koju se održavaju konferencije i skupovi, traže se načini da se ograniči emisija stakleničkih plinova i smanji destruktivan ljudski utjecaj na naš planet. Ali je li to doista tako?

Dio međunarodne znanstvene zajednice, među kojima su i vrlo ugledna imena, smatra kako je globalno zatopljenje samo jedna velika fama iza koje stoje politički i financijski interesi. Među njima je i Vladimir Paar, ugledni akademik i profesor na zagrebačkom PMF-u, kojeg se mnogi sjećaju i kao autora njihovih školskih udžbenika. Paar spada u zacijelo najveće autoritete na području fizike, a njegov stav o globalnom zatopljenju drastično se razlikuje od mišljenja koje je široko zastupljeno u javnosti, dobrim dijelom i zbog medijske propagande.

“Globalno zatopljenje najbolje možemo usporediti s pandemijom svinjske gripe. To je bilo znanstveno utemeljeno, iza toga je stajala ugledna Svjetska zdravstvena organizacija. A danas se svi od toga ograđuju i kažu da je to bilo pretjerano. Svi znamo kakvi su interesi stajali iza širenja panike oko svinjske gripe. Mnogi znanstvenici vjeruju da je slična situacija i s klimom.”

“Nekoliko tisuća klimatologa koji sudjeluju na znanstvenim skupovima, koriste selektirane znanstvene informacije, samo one koje su u skladu s njihovim uvjerenjima, dok one druge ignoriraju. To je vrlo zabrinjavajuće. Prije nekoliko godina sam bio na Svjetskom znanstvenom forumu u Budimpešti kao predstavnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Ja sam nakon izlaganja postavio pitanje zašto nisu pokazali zadnjih 15.000 godina. Onda bi se vidjelo i razdoblje zadnjeg ledenog doba, vidjeli bi da je temperatura bila za 12 stupnjeva niža nego danas i da je u kratkom razdoblju naglo porasla.“

Kakav ste odgovor dobili na to pitanje?

“Vrlo nervozan. Počeli su se buniti kako je to provokacija, kako se radi o sabotaži. Ali ja sam inzistirao na odgovoru. Rekao sam da se njemu ne mora sviđati moje pitanje, ali mi u skladu sa znanstvenom etikom mora odgovoriti na svako pitanje koje je znanstveno utemeljeno. Na kraju mi je taj vođa tima rekao kako ne smiju pokazati duže vremensko razdoblje, jer bi onda sasvim zbunili političare. Tada mi je sve postalo jasno.”

“Znanstveni argument, na koji ja upozoravam već godinama, jest da je globalno zagrijavanje prirodna pojava. Prije 130.000 godina je temperatura bila jednako visoka kao sada, razina CO2 bila je skoro kao i danas, a razina mora bila je za četiri metra viša nego danas.”

Petar Vidov sada upravo nemilosrdno napada i cenzurira one koji govore i objavljuju ovo što je on sam objavio 2010. godine. Osim što se ovdje otvoreno govori o prijevari vezano za globalno zatopljenje i vezi CO2 s tim, obratite pažnju kako kralj cenzure dobro zna da je od lažne pandemije svinjske gripe profitirala farmaceutska industrija. Ista ona koja je i sada profitirala na covid plandemiji, ali je očito i on osobno profitirao pa se okrenuo onome tko najviše i redovno plaća.

#KlimatskePrijevare
#StopKlimatskomAlarmizmu

https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak/akademik-vladimir-paar-ljudi-se-moraju-spremiti-za-ledeno-doba-to-je-nemoguce-izbjeci/474647.aspx?fbclid=IwAR2SmwrXok-XeqHA4P1j5IMtbSfvW-PyFHLsacJHa3m9balKrlOpUFKe2Qc