Segregacija Nepalaca je antidemokratska – osim ako nisu cijepljeni

Na novogodišnjoj proslavi prije 2 godine zagrebačka je vlast segregirala građane na glavnom trgu, odvajajući ogradama one bez covid potvrda od onih s njima.

Novinar Saša Ljubičić u to je vrijeme lamentirao o tome kako moramo slušati struku – istu struku koja je zagovarala te očite antidemokratske mjere.

Samo dvije godine kasnije, pseudohumanizam Saše Ljubičića okrenuo se naglavačke, pa on ovih dana Hrvate koji su se usudili preispitati aktualne masovne migracije, odnosno, kako on kaže, “Hrvate koji bi Nepalce odvajali od domaćeg stanovništva”, povezuje s “novim holokaustom”. 

S tim na umu, pitamo se smatra li g. Ljubičić da nas prema “novom holokaustu” vodi isključivo odvajanje Nepalaca kao kolektiva ili i odvajanje svih onih Nepalaca koji nisu cijepljeni. Drugim riječima, slijedeći njegovu logiku dolazimo do zaključka da se dio Nepalaca koji nije cijepljen uistinu mora odvojiti od ostatka građana, no ako se isto načelo primijeni na sve Nepalce, onda dolazimo blizu holokausta.

E sad, problem je što službeni podaci govore da je samo 38% nepalskog stanovništva cijepljeno protiv covida svim dozama. Iz toga, dakle, nužno slijedi da ne smijemo odvajati sve Nepalce na proslavama jer to vodi u novi holokaust, no moramo, prema uputama struke, odvajati 62% njih – barem ukoliko taj postotak možemo primijeniti na Nepalce koji su ušli u RH.

Kad smo kod toga, valjalo bi se priupitati i zašto nigdje nema podatka o tome koliko stranih državljana, koji u masovnim brojevima pristižu u RH u posljednjih godinu dana, ima važeću covid potvrdu. S obzirom na to da ih želimo gledati kao jednake sebi, a da smo mi do relativno nedavno trebali potvrdu da iz Zagreba odemo u Karlovac, nije li nužno baratati točnim podacima o krucijalnim covid potvrdama, umjesto da nagađamo da je među pristiglim Nepalcima manje od 40% odgovornih/cijepljenih?

Vjerujemo da će se mnogi ljudi čistog uma pogubiti u ovoj progresivnoj intelektualnoj gimnastici, no napomenut ćemo još, poštenja radi, da postoji šansa da se gospodin Ljubičić u međuvremenu predomislio oko svojih stavova u kontekstu covida, odnosno da si je na temelju šutnje struke i on sam uzeo za pravo šutjeti ili zaboraviti na tu temu, no izgubljeni čitatelji će se u takvoj logici još više pogubiti, budući da se ništa značajno oko broja covid zaraženih nije promijenilo onda kada se o njemu prestalo pričati. Jedina vidljiva promjena bila je to što je mainstream pronašao novu fiksaciju za svoje pravovjerje u ukrajinskom ratu. Kako je taj nepovezani događaj uspio preko noći skinuti “smrtonosni virus” s dnevnog reda, do danas ostaje nejasno.

Na kraju, priznajemo da smo se i sami izgubili u ovim jalovim pokušajima nametanja logičkih okvira na žonglerstvo dežurnih mainstream pravovjernika.

Gospodin Ljubičić je naprosto nadmašio sam sebe. Necijepljen… pardon, Nepalci zasigurno moraju imati jednaka prava kao i mi ostali.

nepalci

Izvor Sapere Aude

Facebook