SLOBODNI podcast – Intervju s James Corbett-om na temu CBDC

SLOBODNI podcast je ugostio svjetski poznatog neovisnog istraživačkog novinara Jamesa Corbetta, koji je poznat po svom podcastu i web stranici The Corbett Report (www.corbettreport.com) na kojoj obrađuje razne aktualne teme.

U ovom emisiji se razgovaralo o digitalnoj valuti centralne banke (CBDC) i što ona zapravo donosi u naš svakodnevni život. Radi se o programabilnoj valuti preko koje vlada može kontrolirati doslovno svaki aspekt našeg života. Uvođenje CBDC-a bit će popraćeno i postepenim ukidanjem gotovine. Svi ti „benefiti“ bit će nam prikazani kao jednostavnost korištenja, praktičnost, kao neka vrsta komfora (a to izgleda najviše pali). Sve se provodi pomalo, metodom „kuhane žabe“, uvode sve pomalo – ista metoda koja je bila primijenjena na takozvanoj covid krizi. I tad smo imali „dva tjedna“, „privremene mjere“, „covid potvrde su samo za olakšanje putovanja“…

Direktor banke za međunarodna poravnanja Agustin Carstens je potpuno otvoreno izjavio da CBDC podrazumijeva nadziranje svake pojedinačne financijske transakcije te da sada imaju tehnologiju koja to omogućuje. Kako napominje James, bilo koja vrsta ograničenja je moguća, sve što globalistima padne na pamet. A vidjeli smo u zadnje tri godine, da im ideja oko kontrole i nadziranja ne nedostaje.

Za cijelu priču je ključan i digitalni ID, oko čijeg uvođenja se Hrvatska na čelu s WEF/Briselskim plaćenikom gura u prvi red – kako kaže AP, digitalizacija nam je na prvom mjestu!

#StopCBDC #NeDamoGotovinu