Što donosi CBDC?

U SREDIŠTU OLUJE – KAMO IDE HRVATSKA I SVIJET 2024.?”

On line izlaganje profesora Richard Wernera na međunarodnom simpoziju održanom u Hrvatskom Saboru 01.12.2023.

Profesor Richard A. Werner, rođen u Njemačkoj 1967. godine, doktorirao je ekonomiju u prvoj klasi na London School of Economics, te također posjeduje doktorat iz ekonomije na Sveučilištu u Oxfordu. Također je studirao na Sveučilištu u Tokiju. Richard je član Linacre Collegea u Oxfordu i sveučilišni je profesor bankarstva i financija.

Profesor Werner pojašnjava što donosi CBDC i kakve zapravo opasnosti nosi uvođenje CBDC-a. Propaganda koja nam gura CBDC naglašava njegov digitalni aspekt kao prednost u korištenju. No, digitalni aspekt nije nikakva novost, jer to već sve imamo preko raznih debitnih i kreditnih kartica.

Ono što CBDC donosi jest centralizacija i totalna kontrola od strane središnje banke, koja će moći nadzirati i kontrolirati svaku našu transakciju.

Direktor Banke za međunarodna poravnanja Agustin Carstens je upravo to javno rekao – kod plaćanja gotovinom nemamo kontrolu i ne znamo tko je za što platio, a s CBDC-em ćemo imati potpunu kontrolu i moći ćemo nametnuti pravila korištenja. Dodao je da već imaju i tehnologiju za to provesti. Naglasio je programabilni aspekt CBDC-a, što znači da mogu nametnuti pravila i uvjete korištenja kakva im god padnu na pamet.

Središnji bankari pokreću i uvođenje jedinstvene digitalne knjige u kojoj će sva naša imovina biti tokenizirana i popisana. Svakoj fizičkoj stvari će biti dodijeljen digitalni token na kojem će biti pohranjena pravila kako uopće smijemo koristiti vlastitu imovinu. Vrlo brzo ćemo doći do cilja agende: „nećete imati ništa, i bit ćete sretni“. Pitanje je tko može s tim biti sretan? Ali vjerojatno će puno ljudi nasjesti na propagandu o sigurnosti i jednostavnosti korištenja CBDC-a i prihvatiti dobrovoljni ulazak u digitalnu distopiju.

Profesor Werner ističe da zapravo nitko ne treba CBDC, jer on nema nikakvih opipljivih prednosti, i jedino ga žele uvesti središnji bankari željni kontrole i dominacije. Na tom svom rušilačkom putu, planiraju ukinuti gotovinu i riješiti se postepeno komercijalnih banaka.

 

CBDC je put u digitalni zatvor i treba ga zaustaviti!

#StopCBDC

#NeDamoGotovinu