Sveobuhvatna seksualna edukacija u škole!?

Nastavak ofenzive: Status M poziva na konferenciju ‘Sveobuhvatna seksualna edukacija u škole!’ 

*Zlo je već odavno tu, ušlo je u sve pore našeg društva. Koliko će djece biti uništeno prije nego se probudi roditeljski uspavani instinkt i odupre se ovom institucionalnom nasilju nad djecom? Oni su jaki, demonski upravljani, podržani od medija, političara i monstruozne „struke“, ali ništa nije jače od roditeljske ljubavi!

Roditelji, ne dajte svoju djecu!*

Udruga Status M poziva medije na konferenciju pod nazivom „Sveobuhvatna seksualna edukacija u škole!“ koja će se održati 18. lipnja. Cilj konferencije je potaknuti „hitnu raspravu“ i definiranje konkretnih rokova za uvođenje seksualne edukacije u zagrebačke škole.

Udruga Status M bori se za „rodnu pravdu“

Organizator konferencije za hitno uvođenje „seksualne edukacije“ u zagrebačke škole je ekstremno lijeva udruga Status M. Na svojim internetskim stranicama udruga kaže kako joj je svrha „mijenjati štetna očekivanja i norme o tome što znači biti muškarac“. Nije teško iščitati kako se radi o konceptu „toksične muškosti“ koja nam je stigla iz SAD-a. U preodgajanju muškaraca i dječaka koji su skloni nasilju udruga želi postići „rodnu pravdu“. Status M tvrdi kako je nasilje prema ženama i LGBTIQ+ osobama rezultat „društvenih očekivanja i normi o tome što znači biti muškarac“. Dječake i muškarce udruga želi potaknuti na „propitivanje društvenih normi o muškosti, rodu, identitetima i seksualnosti“.

Status M financira EU, Republika Hrvatska i Grad Zagreb

Za svoju misiju preodgoja muškaraca i dječaka u cilju postizanja rodne pravde, Status M uživa punu institucionalnu podršku. Udrugu financijski podupire Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Europska unija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Grad Zagreb te udruga Solidarna. Za svoje projekte koje provodi s inozemnim partnerima Status M dobiva velik europski novac.

Na primjer, za projekt „Kinder“ udruga i partneri dobili su gotovo 650 000 eura. Riječ je o „edukaciji“ stručnjaka iz područja pedagogije u razbijanju „rodnih stereotipa“ kod djece vrtićke i osnovnoškolske dobi. Za promociju „nenasilnih maskuliniteta“ i „rodne ravnopravnosti“ u projektu X-MEN udruga je također dobila značajna sredstva od Europske unije. Primjera ima više na stranici same udruge.

Nasilje u „partnerskim vezama“ zahtijeva edukaciju o LGBT temama?

Prema istraživanju kojem Status M ne navodi izvor u priopćenju, više od polovice mladih doživljava nasilje u „partnerskim vezama“. Nadalje, piše udruga, očito je neznanje ispitanika o „konceptu pristanka, seksualnom nasilju, kontracepciji, LGBT temama“. Istodobno, čak 78% ispitanika želi uvođenje seksualnog odgoja u škole, tvrdi Status M. Postavlja se pitanje kako je nasilje u vezama povezano s LGBT temama? Više o tome možda će reći sudionici konferencije.

Tko će govoriti na konferenciji?

Kako je navedeno u priopćenju, okupljenima će se prvo obratiti Marija Krnić. Riječ je o gradskoj zastupnici izabranoj na listi platforme Možemo. Članica stranke „Zagreb je naš“ radi u udruzi “Kooperativa” koja također uživa izdašnu financijsku podršku grada Zagreba. Zatim, sljedeće ime koje se navodi jest Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. Nadalje, okupljenima će se obratiti i Tanja Jurin s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Jurin je psihologica „seksualna terapeutkinja“ i „seksologinja“. Zagovornica je destigmatizacije masturbacije. Naravno, LGBT teme su također fokus njezinog rada. Na kraju, tu je i Nataša Bijelić, stručna suradnica CESI na programu „Spol, rod i seksualna prava“. U nedavnom intervjuu „Novostima“ pozvala je na trenutačno uvođenje seksualnog odgoja u škole.

Izvor:

Nastavak ofenzive: Status M poziva na konferenciju ‘Sveobuhvatna seksualna edukacija u škole!’