Talijani ne žele jesti smeće!

Talijanska vlada podržala je prijedlog zakona kojim bi se zabranilo laboratorijski proizvedeno meso i druga sintetička hrana, naglašavajući talijansku prehrambenu baštinu i zaštitu zdravlja. Ako prijedlozi prođu, kršenje zabrane povući će novčane kazne do 60.000 eura. Francesco Lollobrigida, koji vodi ministarstvo za poljoprivredu i prehrambeni suverenitet, govorio je o važnosti talijanske prehrambene tradicije.

Poljoprivredni lobi pohvalio je ovaj potez.
No, to je bio udarac za neke skupine za dobrobit životinja, koje su istaknule laboratorijski proizvedeno meso kao rješenje za probleme uključujući zaštitu okoliša od emisija ugljika i sigurnost hrane.

Coldiretti i drugi poljoprivredni lobiji prikupili su pola milijuna potpisa posljednjih mjeseci pozivajući na zaštitu “prirodne hrane naspram sintetičke hrane”, a među onima koji su potpisali je i premijerka Giorgia Meloni.

Predloženi zakon došao je nakon niza vladinih dekreta kojima se zabranjuje korištenje brašna dobivenog od insekata poput cvrčaka i skakavaca u pizzi ili tjestenini.

Bravo za Talijane, a BBC dnovinar se sigurno jako izlomio dok je pisao ovakav tekst kontra agende.
Kakve smo mi sreće, s AP-om koji jedva čeka izvršiti sve sulude globlističke zahtjeve, nama će još uvesti kazne ako ne budemo htjeli jesti to smeće.

Izvor: https://www.bbc.com/news/world-europe-65110744