Tromboza u oku dvostruko češća kod cijepljenih

Prilog emitiran na njemačkoj TV 13.05. ove godine, gostovala je novinarka Elke Bodderas iz redakcije Die Welt časopisa.
Na početku voditelj kiselo govori: „Prema znanstvenoj studiji cijepljeni dvostruko češće pate od miniudara u oku od necijepljenih.“ Vidljivo je da nije baš sretan što mora izgovoriti istinu koja je suprotna narativu.

No, ono što je tijekom priloga izgovorila novinarka iz Welta, to su nepobitne i jasne činjenice. Radi se o velikoj studiji koja je napravljena na Stanfordu i koja je uključivala 1,5 milion pacijenata. Rezultati pokazuju da kod cijepljenih osoba, i to posebno s mRNA pripravkom, dvostruko češće dolazi do vaskularnih okluzija koje su izazvane trombozom, te također da se te nuspojave pokazuju čak i dvije godine nakon cijepljenja.
Dodatno je zabrinjavajuće to da je to stanje rani pokazatelj i upozorenje da postoje daljnje tromboze u tijelu. Novinarka ističe da je za mRNA pripravke poznato da utječu na zgrušavanje krvi.

Problem je također i to što se nuspojave nedovoljno prijavljuju, jer kaže Elke – sklonost liječnika da prijave nuspojave je vrlo mala, za to ne dobivaju novac i treba im vremena. Da, to im nije plaćeno, kao što im je ubrizgavanje mRNA pripravka bilo obilno plaćeno. Sad kad treba pomoći ozlijeđenim ljudima, nije ih briga, jer nema novaca u tome.

Novinarka zaključuje da postoji vrlo veliki broj neprijavljenih slučajeva. Sramotni voditelj i dalje pokušava umanjiti značaj ovih nuspojava pa pita je li ova tema zapravo značajna i nisu li te nuspojave rezultat nekih drugih bolesti? No, Elke je sigurna, kaže kauzalnost u ovom slučaju postoji.

Izgleda da nema bolesti koje ovaj ubojiti pripravak ne uzrokuje, svakim danom nešto novo izađe na vidjelo. A ovaj voditelj plaćenik je s pravom malo nervozan, jer su mu ruke do lakta u krvi nedužnih žrtava, kao i svima ostalima dnovinarima.

Link na studiju:
https://www.nature.com/articles/s41541-023-00661-7