Je li Hrvatska spremna za udarni val poskupljenja?

Jesmo li spremni?

Kako vidimo što slijedi u danima pred nama, živimo u vremenu kad inflacija pomalo sablasno izjeda čovjeka kako na duhovnom planu tako i na materijalnom. Naime, moramo biti svjesni kako je uzrok inflacije ( sveukupnog povećanja cijena i usluga što rezultira smanjenom vrijednosti novca ) devalvacija duhovnih vrijednosti ( nesebičnost je zamijenila sebičnost, obitelj je zamijenjena partnerstvom, a dojučerašnje svetinje su profanirane). U takvom svijetu relativnosti moćnicima je lako poigravati se vrijednošću rada i materijalnih dobara kako njima odgovara, sustavno skretanje čovječanstva iz prirodnog kolosijeka dovelo nas je do ovdje gdje sada jesmo.
A gdje se mi to trenutno nalazimo?!

Hrvatska nije spremna za udarni val koji predstavlja veliku opasnost za građane koji jedva preživljavaju. U najavi nam stižu sljedeća poskupljenja:

Navodimo primjer: Od natočenih 300 kuna goriva, cirka 120 kuna dali ste državi kroz trošarine, državi ste dali 60 kuna PDV-a, 30 kuna ste platili usluge benzinske postaje, a 90 kuna ste platili samo gorivo! Stoga kad vam ministar Ćorić kaže da Država ne može utjecati na cijene goriva jer cijene goriva rastu na svjetskom tržištu, treba vam biti kristalno jasno da je to laž jer država itekako može utjecati i smanjiti cijene goriva za građane smanjenjem trošarina ili smanjenjem pdv-a. Zašto ne želi?

Zato što nauštrb građana iskorištava generalni rast cijena da bi povećali prihode državnog proračuna. Povećanjem prihoda ne moraju smanjivati uzaludne rashode.

Ovo je tek početak. Sve smo ovo znali i nagoviještali, ali može biti i puno gore ako nastave ovim tempom.

Nastavit će sve dok narod igra po njihovim pravilima i pristaje na njihove ucjene kroz razne formate, a trenutno je cijepljenje izvrstan alat, plodovi fašizma tek su u zrenju. Mnogi od nas odavno vide istinu i bore se protiv ovog lažnog privida brige. Posprdno nas nazivaju borcima za ljudska prava ne videći ironiju patetike dok to izgovaraju. Dobro je, sve je dobro, dok se ne dotakne tvoje kože…
Očito se nije dotaklo dovoljnog broja ljudi, ali moglo bi uskoro.

Nije potrebno biti nikakav veliki mislilac da bi vidjeli lavinu poskupljenja koja se kotrlja prema nama. Gospodarskim mjerama kojima su vladajući gasili požar zapravo su samo kupovali socijalni mir. Sada curi na sve strane, valovi u nastajanju prijete, valovi, ali ne covida, već onoga što se za covidom valjalo.

Oduzmi čovjeku sredstva za osnovnu egzistenciju i oduzeo si mu sve! Oduzeo si mu moral i dostojanstvo, sveo si ga na najniže strasti u borbi za osnovno preživljavanje.
Uzimam si za pravo da se onima koji su i još uvijek samo rade svoj posao, obratim na direktan način, i upitam ih; je li bilo vrijedno?! Svojim sudjelovanjem utrli ste put svemu onom što nam dolazi.


Je li kasno da se oduprete?
Nikada nije kasno da odustanete pristajati sudjelovati kao pijuni u izvršenju globalističke agende.
Narode hrvatski ujedini se!
Dosta je laži i lažnim obećanjima dosta je!