Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“ – besplatna predavanja i razmjena sjemenja 2024.

Udruga „Biovrt  – u skladu s prirodom” tijekom proljeća 2024. priprema nekoliko predavanja i razmjena sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost.

Prenosimo poziv sa web stranice udruge kao i termine te lokacije predavanja (Sve detaljnije informacije možete pronaći na linkovima navedenima na dnu članka):

Pozivamo vas da s nama započnete novu vrtlarsku sezonu, naučite više o važnosti uzgoja zdrave hrane, inspirirate se za kreiranje vlastitog vrta i razmijenite/nabavite sjemenje starinskih sorti koje ćete dalje i sami održavati u svojim vrtovima.

Screenshot: www.biovrt.com

 

POPIS MJESTA U KOJIMA ODRŽAVAMO PREDAVANJA:

15.03.2024. (petak) u 18:00 sati u Oroslavju – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Oroslavje. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Oroslavje, Park Vranyczany 1, Oroslavje

19.03.2024. (utorak) u 18:00 sati u Osijeku – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Europska avenija 24, 31000 Osijek

20.03.2024. (srijeda) u 18:00 sati u Lovasu kraj Vukovara – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Vukovar – ogranak Lovas. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Vukovar – Ogranak Lovas, Kralja Tomislava 13, 32237 Lovas

21.03.2024. (četvrtak) u 18:00 sati u Slavonskom Brodu – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Brodsko ekološko društvo-BED u suradnji sa Gradskom knjižnicom Slavonski Brod. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Slavonski Brod, Multimedijalna dvorana GKSB, Trg Stjepana Miletića 12, 35000 Slavonski Brod

23.03.2024. (subota) predavanje i razmjena sjemenja u Novom Selu Rok kraj Čakovca

Udruga Biovrt organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” koje će biti održano 23.03.2024. u 10:00 sati u Novom Selu Rok, u obnovljenom društvenom domu na adresi M.Tita 49 (iza dućana Metss).

Predavanje će trajati od 10:00 – 11:00 sati, a nakon predavanja, od 11:00 -13:00, održati će se razmjena domaćeg sjemenja. Na razmjeni sjemenja sudjelovati će članovi udruge Biovrt. Pozvali smo i članove udruge “Duga”, a pozivamo i sve vas da donesete domaće sjeme i razmijenite ga s nama.

26.03.2024. (utorak) u 19:00 sati u Ivanić-Gradu – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Ivanić-Grad. Predavanje će se održati s početkom u 19:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Ivanić-Grad,  Moslavačka 11, 10310 Ivanić-Grad

 

_______________________________

 

JUŽNA MORSKA TURNEJA

 

03.04.2024. (srijeda) u 18:00 sati u Biogradu na Moru – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Biograd na Moru. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Biograd na Moru, Šetalište kneza Branimira 30, 23210 Biograd na Moru

04.04.2024. (četvrtak) u 18:00 sati u općini Jelsa (Otok Hvar) – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira “TZ Jelsa”.  Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Vinogradarska zbirka Pitve, Pitve 71, općina Jelsa (Hvar)

05.04.2024. (petak) u 18:00 sati u Kaštel Sućurac – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje  “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Kaštela, Kaštel Sućurac. Predavanje  će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Kaštela, Kaštel Sućurac

_______________________________________

 

06.04.2024. (subota) u 10:00 sati u Udbini – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Općina Udbina.  Predavanje će se održati s početkom u 10:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Udbina

09.04.2024. (utorak) u 18:00 sati u Pregradi – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Pregrada. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Pregrada

12.04.2024. (petak) u 18:00 sati u Čazmi – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Slavka Kolara, Čazma

13.04.2024. (subota)  u 14:00 u Klani – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira udruga “Dobra priča” iz Klane. Predavanje će se održati s početkom u 14:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Klana (iznad Rijeke prema Sloveniji)

16.04.2024. (utorak) u 18:00 sati u Pitomači – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Knjižnica i čitaonica Pitomača. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Knjižnica i čitaonica Pitomača

18.04.2024. (četvrtak) u 18:30 sati u Samoboru – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Samobor. Predavanje će se održati s početkom u 18:30 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Samobor

19.04.2024. (petak) u 18:00 sati u Kutini – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira “Pučko otvoreno učilište Kutina” . Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Pučko otvoreno učilište Kutina

23.04.2024. (utorak) u 18:00 sati u Bistri kraj Zagreba – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira “Općinska knjižnica Bistra”. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Općinska knjižnica Bistra

27.04.2024. (subota) u Koprivnici – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje  “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira udruga “Kopriva” iz Koprivnice. Predavanje  će se održati na manifestaciji “urbani vrtovi” povodom 10 godine urbanih vrtova. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Koprivnica

30.04.2024. (utorak)  u 18:00 u Krapini – predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Krapina. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Krapina, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 13, 49000 Krapina

 

Na predavanju “Vrtlarenje u skladu s prirodom” saznati ćete kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na „klimatske promjene“ te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Na predavanju “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine”  predavačica Silvija Kolar-Fodor će vam otkriti kako u vlastitom vrtu možete uzgajati i imati vlastitu hranu dostupnu tijekom cijele sezone. Otkrit će vam kako produžiti vrtlarsku sezonu određenim vrstama, što možete uzgajati na vrtu i tijekom zimskih dana, što možete sijati i više puta u godini te koje kulture pohraniti na najbolji način da su vam dostupne u vrijeme i kad ne rastu na vrtu.

Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon paketić sjemena iz biovrta.

 

Više o samoj udruzi: https://www.biovrt.com/

Izvor: https://www.biovrt.com/termini-predavanja-i-razmjena-sjemenja-za-proljece-2024/