Ukidanje gotovine znači apsolutni nadzor

Marcus Krall, ekonomist i publicist na austrijskoj Servus TV pojašnjava koje nam opasnosti prijete od uvođenja digitalne programabilne valute i što donosi ukidanje gotovine. Neosporno je da živimo u digitalnom dobu, digitalna valuta nije problem, već imamo digitalni novac u upotrebi.

No, trenutno građani nemaju račun u središnjoj banci, a to je upravo ono što globalisti planiraju. Krall kaže da to znači prepustiti središnjoj banci kontrolu nad našim životima. Daje vrlo realne primjere, npr. središnja banka, a zapravo kroz nju vlada, može uvesti kakva god ograničenja joj padnu na pamet – koliko dnevno ili mjesečno smijete potrošiti te što vam je uopće dozvoljeno kupiti, a što ne.

Napominje da je i gospođa Lagarde upravo to naglasila, da se radi o uvođenju kontrole i ograničenja.

Kako Krall kaže, digitalni novac je perfektno spojiv s totalitarizmom.

Preko te digitalne programabilne valute lako mogu uvesti u praksu sustav društvenog bodovanja koji već postoji u Kini, praćenje vašeg vlastitog CO2 otiska, kontrolu ponašanja npr. ako ste na društvenim mrežama napisali nešto što se režimu ne sviđa mogu vam jednim klikom onemogućiti korištenje vašeg novca.

Sve se to uvodi pod krinkom borbe protiv kriminala, utaje poreza… Za ukidanje gotovine su sve vrlo plemeniti razlozi. I u plandemiji su se koristili istim psihološkim trikovima. No, plemeniti motivi se uvijek navode za najneplemenitije stvari – zaključuje Krall.

Takav stupanj totalitarne diktature globalisti mogu postići jedino ako ukinu gotovinu i zato će to sigurno pokušati, a u nekim zemljama će vjerojatno i uspjeti. Idu oprezno i pomalo, sada govore da nema šanse da će se gotovina ukinuti, no, to je već viđena taktika. Tako je u plandemiji Božinović tvrdio da će covid potvrde biti isključivo za putovanja u druge zemlje. Znamo kako je to dalje išlo.

Zato je važno da se gotovina pod svaku cijenu zadrži, da plaćanje gotovinom bude zagarantirano Ustavom!

#StopCBDC
#NeDamoGotovinu