Važna pobjeda za hrvatske studente

Mala, ali važna pobjeda za hrvatske studente – fakulteti više ne smiju tražiti studente COVID potvrde.

– Mi, Studenti za Slobodu, koji se nismo dali ucijeniti c potvrdama i koji smo se uporno zadnjih mjeseci borili protiv segregacije, odnosno za svoje osnovno pravo – da SLOBODNO STUDIRAMO – današnjom odlukom Ustavnog suda napokon možemo BEZ STRAHA I SRAMA ponovo ući na svoje fakultete!
– Ustavni sud je odredio da visoka učilišta nemaju ovlasti selektivno odlučivati na temelju fakultetske autonomije o uskraćivanju prava na boravak studenata u unutarnjim prostorijama fakulteta.
– Od dekana koji su se taman zalaufali s faraonskom ulogom fakultetskih epidemiologa očekujemo da se zaogrnu napokon plaštem pravednosti i ukinu ovo nakaradno stanje diskriminacije na svojim sastavnicama.
STUDENTIMA JE VRAĆENO DOSTOJANSTVO, ali moramo ostati budni za buduća događanja. Sada očekujemo pravdu i dostojanstvo i za naše profesore, a posebno za našu mlađu braću i sestre u osnovnim i srednjim školama. Apsolutno nam je neprihvatljiva segregacija profesora i djece na temelju potvrda.
– Potvrde polako padaju u cijelom svijetu, a past će i u Hrvatskoj jer pravda je spora, ali dostižna! Čekamo ukidanje potvrda i na razini ostatka Hrvatske! Za profesore, za radnike i za ulazak u javne ustanove!
ZAHTIJEVAMO slobodu kretanja!
– Dosta je bilo stvaranja građana drugog reda! Dosta je bilo segregacije na potvrdaše i bezpotvrdaše! Svi smo mi jednaki – slobodni građani. Nećemo dopustiti da nam to oduzmete.
Ostanimo zajedno i budimo odgovorni te ustrajmo u ovoj borbi. Za svakog čovjeka, jer svaki čovjek ima zagarantiranu slobodu i dostojanstvo