Zabava, veselje, kolači – zasjedanje WHO skupštine u Ženevi

Trenutno se u Ženevi održava zasjedanje skupštine Svjetske zdravstvene organizacije (21.- 30.05.) na kojem države članice raspravljaju o novom Ugovoru o budućim pandemijama i amandmanima na Međunarodne zdravstvene propise. Raspravlja li se doista tamo o tako važnim temama, otkrivaju nam reporteri njemačke televizije AUF1 koji su na licu mjesta razgovarali s delegatima država članica.

Reporteri su stajali sat vremena ispred Palais des Nations (glavne zgrade) i pokušavali razgovarati sa sudionicima zasjedanja. Samo je par ljudi htjelo nešto reći pred kamerama, najčešće su dobili ovakve odgovore: „ne smijemo odgovarati“, „ne smijem pričati s medijima“, „ne želim ništa reći“…
Novinar je jednu sudionicu upitao zašto su u novim dokumentima prekrižene riječi „sloboda“ i „dostojanstvo“, na što je ona rekla da očito „nije nacrte dovoljno pročitala“, te da „nije bila toga svjesna“.

No, poslastica ovog priloga jest prikaz atmosfere s jednog sastanka i druženja nakon sastanka. Delegati, to su većinom ministri ili visoko pozicionirane osobe u zdravstvu, kao npr. notorna Bubaš, na sastanku slave sami sebe i traže bezgranično povjerenje građana jer, oni rade odličan posao. Pa da, kao što su napravili odličan posao u zadnje tri godine.

Dojam sastanka je – zabava, veselje, kolači – to je atmosfera koja vlada među delegatima. Njima je odlično, žive lagodno, opijeni su sebeljubljem, misle da su spasili svijet od strašnog virusa i što se njih tiče, poželjno je da je pandemija trajno stanje, pa da onda oni mogu lagodno živjeti od našeg straha i naših novaca. Ne brinu njih ljudska prava i dostojanstvo.

Nesposobni uhljebi, birokratski mediokriteti opijeni moći koju su prigrabili u plandemiji, potpisat će sve što trebaju kako bi i dalje ostali na svojim pozicijama i trpali u svoje džepove novac obliven krvlju nedužnih žrtava.

#ExitWHO
#NapustimoWHO