Zabranjeno predavanje

Zabranjeno predavanje – 06.03. na Europski dan logopedije trebalo je u Gradskoj knjižnici Zadar biti održano predavanje zakazano prije dva mjeseca kao i prezentiranje rezultata ankete.

Predavači su dobili odbijenicu nekoliko dana prije održavanja. Profesorica logopedinja Deniza Marasović govori u ovom videu što se dogodilo i koji su razlozi otkazivanja predavanja.

Predavanje je, na svu sreću, ipak održano u Znanstvenoj knjižnici, pa su zainteresirani mogli čuti nešto više o ovim važnim temama.

Teme koje su iz nekog razloga sporne, izgleda cenzuri sklonoj gradskoj knjižnici, su bile ove:
“Utjecaj medija na jezično-govorni, motorički i socijalni razvoj djece” Antonele Puharić Burčul, prof. logopedinje i Duške Perić Krpeljević, mag. logopedije, te rezultati ankete koju je prof. Marasović provela među roditeljima djece s komunikacijskim i jezičnim teškoćama zadnjih godinu i pol dana.

Kako i sama profesorica Marasović naglašava, doista se trebamo zapitati u kakvom to društvu živimo i kakva su nas to opasna vremena snašla kad nije dopušteno javno govoriti o realnim i vrlo stvarnim problemima?

Snimak: ZadarZajedno