Zdravstveni se djelatnici pozivaju da vagine nazivaju ‘bonus rupa’ kako bi izbjegli uvrijediti trans ili nebinarne pacijente

Žene su osudile dobrotvornu organizaciju nakon što je sugerirala da bi se vagina umjesto toga mogla nazivati ‘bonus rupa’ kako bi se izbjeglo uzrujavanje nebinarnih ili trans muškaraca.

Aktivisti za ženska prava komentirali su alternativni pojmovnik, označivši ga i ‘mizoginim’ i ‘krajnje dehumanizirajućim’.
Prikazan je na dobrotvornoj organizaciji Jo’s Cervical Cancer Trust na stranici za zdravstvene djelatnike koji liječe pacijente koji boluju od karcinoma.

No, termin ‘bonus rupa’ – za koji inicijativa kaže da je razvijen sa stručnim organizacijama koje rade s LGBT zajednicom – naišao je na široku osudu.
Stranica također sadrži prijedlog da bi se vagina mogla nazivati i “prednjom rupom”.

Osnivačica Conservatives for Women Caroline Ffiske izjavila je za MailOnline: “Čini se da rodni pokret aktivno želi potaknuti tjelesno odvajanje i mržnju, drugim riječima aktivno stvoriti zbunjenije mlade ljude otuđene od vlastite tjelesnosti i vlastitog spola.
Ima li boljeg načina nego koristiti ovaj krajnje dehumanizirajući jezik o našim vlastitim tijelima?”

Napredno i progresivno? Ili nakaradno, bolesno, nazadno, dehumanizirajuće i nečovječno? Rodna ideologija koja se savršeno uklapa u distopijski narativ „novo normalnog“, je opasna, zlonamjerna i devastirajuća bomba koja zatire sve ljudsko i plemenito pred sobom. Slijedeći ovu pošast i prepuštajući joj se, čovjek pada ispod sebe. Umjesto da se razvijamo u bolje, svjesnije ljude, ovdje padamo u bezdan, u kategoriju pod-čovjeka. Na žalost, puno mladih zbunjenih adolescenata pada u mrežu ovih okrutnih i zlih ljudi.

Izvor: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12274419/Now-health-professionals-urged-call-vaginas-bonus-holes-avoid-offending-patients.html