Znanstvenici traže da Svjetska zdravstvena organizacija proglasi javnozdravstveno hitno izvanredno stanje za klimatsku i okolišnu krizu

Izvanredno stanje? – Više od 200 stručnih časopisa istovremeno je objavilo poziv da se to učini prije sljedeće Svjetske zdravstvene skupštine koja će se održati u proljeće sljedeće godine. Navode da klimatska kriza i gubitak bioraznolikosti oštećuju ljudsko zdravlje i da ih ne treba promatrati odvojeno. Klimatske promjene pridonose širenju zaraznih bolesti. Onečišćenje oštećuje izvore pitke vode, a smanjenje biološke raznolikosti otežava zdravu prehranu čovječanstva.

Proglašenje izvanrednog stanja za javno zdravlje najviša je razina upozorenja koju SZO može nametnuti. Sve države članice tada moraju razmjenjivati informacije kako bi se problem stavio pod kontrolu. To se nedavno dogodilo za vrijeme pandemije korone.

Ti su „stručni“ časopisi vrlo vjerojatno iznenada dobili sredstva od poznatih filantropskih organizacija. Naravno, to se slučajno podudara, i nema veze s ovim smišljenim propagandnim nastupom.

Ujedno, ovo je jasan znak da to doista i planiraju napraviti.

https://www.deutschlandfunk.de/wissenschaftler-wollen-dass-who-klima-und-naturkrise-zum-gesundheitsnotstand-erklaert-100.html