kopitom u glavu

Izborno Kopito: Lajkaj nekog našeg (preferencijalno)

Razumijem da mnogi ne vide smisao glasanja. Poštujem i takav stav, ali smatram da se ne smije propustiti nijedna situacija koja ti daje mogućnost da se kreativno pokakiš u globalistički tanjur. Magarcima je čaša uvijek polupuna pa zato stalno vidimo nekakve rupe u planovima tajanstvenih transhumanističkih gremija.

Istina, za sada izgleda da im kod nas ide sve po planu. Cirkusu koji nam unisono servira main stream ljestve drži širok krug društvenih elita, svi redom programirani ili (pot)kupljeni  karijerom, statusom i/ili standardom, samocenzurirani ili ucijenjeni: političari, bankari, upravljači korporacijama, državni službenici, novinari, komentatori… Postaje sve jasnije da će se moćne društvene poluge ovako ili onako pobrinuti da rezultat izbora bude onakav kakav odgovara gospodarima svijeta.

Mnogi od nas ne žele glasanjem davati legitimitet barabama, ne žele nevoljno iskusiti unutarnji drhtaj srama. Susramlje. A mnogi su odvraćeni od glasanja, bilo nametanjem degutantnog narativa i kandidata bilo suptilnim i manje suptilnim sugeriranjem da niti izbori niti njihov glas ionako ništa ne vrijede, jer se odlučuje negdje drugdje. Ove poluzainteresirane i poluinformirane su polarizirali na najgluplji mogući način, šupljim frazama i parolama: mi-oni, crveni-crni… Suverenističke opcije generalno ne kuže ili se ne usuđuju otvoreno adresirati pravog neprijatelja, a ljudska glupost, ego i/ili djelovanje tajanstvenih službi onemogućava ujedinjenje antiglobalista. Stoga smo dobili liste na kojima se dokazani antiglobalistički kandidati nalaze samo u tragovima ili po listama koje imaju male šanse iznjedriti sabornika. Vlast će očito ostati u rukama onih koji nas vuku prema katastrofalnom distopijskom scenariju.

Okej, što nam onda ostaje? Osviještavanje. Možemo jedino pokušati izabrati pojedince koji su pokazali  svijest o postojanju transhumanističke globalističke agende i volju za borbu za istinu i čovjeka. Da budu naš glas u Saboru, svijetlo u tami.

U sjeni raznih pokvarenih, amoralnih makijavelističkih vođa, sumnjivih likova i njihovih tajanstvenih gospodara, glasnih i nametljivih pozera, šupljih tikvi, bezličnih aparatčika, smutljivaca, egoista, narcisa, redikula, i emocionalno oštećenih osoba na liste su se smjestili i neki ljudi koji kuže Agendu 2030. i doista su nešto radili da je zaustave, koji imaju stav, integritet i ime i prezime, ali nemaju širi utjecaj ili medijsku prepoznatljivost kao oni koji odgovaraju sustavu. Ne trebaju svi pratiti dublja kretanja na političkoj sceni, ali bi bilo oportuno barem malo upoznati sustav izbora onih koji barem nominalno odlučuju o našim sudbinama. Minimalna demokratska higijena ipak zahtjeva od svakog od nas da malo dublje zaronimo u izborne liste, barem u svojoj izbornoj jedinici, i pokušamo upoznati tko nam se to sve nudi da nas vodi iduće četiri godine.

U izbornom procesu imamo tu jednu malu rupicu koju možemo pokušati iskoristiti. Moramo posvijestiti da imamo mogućnost glasanja za pojedinca. Smatram bitnim podsjetiti vas da izborni zakon daje mogućnost preferencijalnog glasovanja. To znači da možeš glasati za točno određenog kandidata. Učini to i preferencijalnim glasom lajkaj nekog našeg ili barem nekoga za koga znaš da ima integritet (ili ako u svojoj izbornoj jedinici ne nađeš takvog predaj nevažeći listić) i tim činom (a ne samo brundanjem) pokaži puppet masterima da odbijamo otići tiho u noć. Neka znaju da će ubuduće morati više računati na preferencijalne glasove – a to baš ne vole jer se to malo teže kontrolira.

Zato, po mogućnosti, već danas, a svakako prije zaokruživanja, obavezno pročitajte imena na listama u vašoj izbornoj jedinici (https://www.izbori.hr/site/UserDocsImages/4324) i malo se informirajte o njima pa tek onda donesite odluku. Jednostavno je, kao tuširanje, ne da ti se, ali treba samo donijeti odluku, a poslije fino mirišeš i bolje se osjećaš.

Podsjetite se ili se raspitajte okolo, malo proučite što drugi pišu o tome tko je od kandidata pokazao da shvaća što nam je najveća prijetnja, saznajte više o njihovim stavovima i djelima u proteklom razdoblju. Po društvenim mrežama se već mogu naći liste prijedloga, a vjerujem da će i Slobodni ZAjedno izaći s listom svojih favorita.

Da ne bude prelako, politika je odredila da se preferencijalni glasovi uvažavaju samo kandidatima koji osvoje najmanje 10%  ukupnih glasova liste. Dakle, osim što lista tvog kandidata mora osvojiti dovoljno glasova da barem jedan kandidat s te liste uđe u Sabor, ujedno tvoj kandidat mora osvojiti barem 10% glasova danih toj listi.

To znači da će poneki glas propasti i otići najvećim listama, ali to nas ne smije obeshrabriti. Mogućnost preferencijalnog glasanja nam ipak daje kakvu-takvu moć. Šansu da za svog zastupnika izaberemo pravog čovjeka! Ako zaokružite svog kandidata, taj glas ide i listi na kojoj je ta osoba pa ćete time barem nagraditi pametnog (ili lukavog?) nekog koji ga je tamo smjestio. Nije savršeno, nije onako kako bi trebalo biti, ali, eto, ipak postoji opcija koja nam daje šansu da im malo ometemo planove.

Dakle, ne budi jelen, lajkaj preferencijalnim glasom nekog našeg, nekog poštenjačinu, onog koji želi služiti, a ne vladati ili se uhljebiti. Nema veze na kojoj je listi i koji je na listi. Nema veze hoće li tvoj glas otići nekom na višem mjestu liste ili će D’Hondtova metoda tvoj glas dati HDZ-u. Na kraju će ionako pobijediti onaj koga odabere onaj koji broji glasove odnosno onaj netko koji je već izabran mimo nas, ali mi sada i ovdje možemo uspostaviti trend koji transhumanistički scenaristi neće moći ignorirati. Možemo im pokušati smrdati planove. Ako ovaj puta i ne bude koristi od tog preferencijalnog glasa, nema veze, malo će se senzibilizirati javnost za iduće izbore, a možda to nekoga ohrabri da pokrene referendum za promjenu izbornog zakona. Svakako je gore ostati po strani i samo laprdati.

 

P.S.

Tehnička napomena: Pazite samo da obavezno zaokružite i ime kandidata i listu na kojoj se nalazi kandidat i tako onemogućite nekome (a takvih će sigurno biti) da zaokruživanjem druge liste i kandidata s te liste naknadno promijeni vaš izbor. Na žalost i to je moguće, ali ovako ga jedino mogu učiniti nevažećim, ali ne i promijeniti tvoj izbor.

 

#kopitomUglavu